MyChildren -ένα καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα ενάντια στην κρίση (vid)

Με τι μοιάζουν οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης; Και βασικά, υπάρχουν; Προχωρούν σε νέες επιχειρήσεις; Τολμούν; Σε τι βαθμό ρισκάρουν; Κι από πού προέρχονται οι επιχειρηματίες; Πώς γεννιέται μία καινοτόμα ιδέα; Δύο νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 χρόνια μία επιχειρηματική περιπέτεια με σκοπό να “κερδίσουν”  τον παιδιατρικό κόσμο της Ελλάδας και -γιατί όχι;- της Ευρώπης, με την ψηφιακή εφαρμογή που κατασκεύασαν.

MyChildren -ένα καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα ενάντια στην κρίση (vid)Καινοτομία είναι το “ειδικό εργαλείο” του επιχειρηματία, είναι το μέσον με το οποίο εκμεταλλεύεται την αλλαγή ως ευκαιρία για μια διαφορετική επιχείρηση ή διαφορετική υπηρεσία (P.Drucker 1985, p. 17). Με αυτό (κατά βάθος) στο μυαλό τους, στις αρχές του 2014, ο 31 ετών Παναγιώτης Κονταξής, ηλεκτρολόγος – μηχανικός υπολογιστών, και ο Άκης Σωφρονίδης, πτυχιούχος Ιατρικής με ειδικότητα Παιδιατρικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 37 χρόνων, ξεκίνησαν για μια… επιχειρηματική περιπέτεια: έφτιαξαν την καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία MyChildren, που έχει σκοπό:

    1. την οργάνωση του ιατρικού έργου του παιδιάτρου -καταγραφή από τον ιατρό του ιστορικού του παιδιού και των στοιχείων των επισκέψεων σε ένα κεντρικό σημείο, με στόχο τη δυνατότητα παροχής προσωποποιημένων και υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας,
    2. την αυτοματοποίηση και διευκόλυνση στην εκτέλεση των καθημερινών εργασιών στο παιδιατρικό ιατρείο, όπως είναι η σχεδίαση καμπυλών ανάπτυξης, οι εκτυπώσεις αναφορών, η έκδοση αποδείξεων προς τους ασθενείς, οι ειδοποιήσεις για επικείμενους εμβολιασμούς παιδιών βάση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κ.ά., και
    3. την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους γονείς, όπως η αυτόματη υπενθύμιση εμβολιασμών και ραντεβού με SMS και η σύνδεση των γονέων στο ηλεκτρονικό βιβλιάριο του παιδιού τους μέσω της ιστοσελίδας www.mychildren.gr

Ο Παναγιώτης Κονταξής εξηγεί στο video την εφαρμογή MyChildren 

Το όραμα

MyChildren -ένα καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα ενάντια στην κρίση (vid)Το όραμά τους ήταν και παραμένει να αναπτύξουν την πρώτη αμιγώς παιδιατρική πλατφόρμα πανελληνίως και αργότερα και στο εξωτερικό, καθώς έως σήμερα υπάρχουν μεν αρκετά ιατρικά προγράμματα για γενική ιατρική και άλλες ειδικότητες που διαθέτουν και εξειδίκευση της λειτουργικότητάς τους για την παιδιατρική ειδικότητα, το ΜyChildren όμως διαφοροποιείται στο ότι είναι εξαρχής σχεδιασμένο μόνο για παιδιάτρους.

“Ο πιο εύκολος και σύγχρονος τρόπος να οργανωθεί ένα παιδιατρικό σας ιατρείο. Καταχωρεί ο παιδίατρος με το  MyChildren τους μικρούς ασθενείς, παρακολουθεί με τη βοήθειά της εφαρμογής την ανάπτυξη και τη θεραπεία τους. Παράλληλα, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παρακολούθηση της ανάπτυξης των παιδιών τους”, τονίζει στη Ραδιοτηλεόραση ο Παναγιώτης Κονταξής. 

Δείτε το ενημερωτικό video για το MyChildren 

Τι προσφέρει αναλυτικά η υπηρεσία “MyChildren”

Το MyChildren είναι μία δικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στον ιδιώτη παιδίατρο να οργανώσει το καθημερινό του έργο. Μέσω της ιστοσελίδας www.mychildren.gr o παιδίατρος έχει τη δυνατότητα να καταχωρεί όλα τα στοιχεία του πελατολογίου του, να παρακολουθεί την ανάπτυξη και τη θεραπεία των ασθενών του και να αυτοματοποιεί τις καθημερινές λειτουργίες του ιατρείου του. Έτσι, ο κάθε παιδίατρος μπορεί να εστιάσει σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία γι’ αυτόν και τους πελάτες του την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικής φροντίδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο παιδίατρος μπορεί για κάθε πελάτη-παιδί του μπορεί να καταχωρίζει τα στοιχεία του ιατρικού του ιστορικού, να καταγράφει κάθε τακτική επίσκεψη και να αποθηκεύει συνημμένα αρχεία εξετάσεων ή άλλων σχετικών εγγράφων. Βάσει των στοιχείων που καταχωρίζει σε κάθε επίσκεψη σχεδιάζονται με αυτοματοποιημένο τρόπο οι καμπύλες ανάπτυξης κάθε παιδιού πάνω στις πρότυπες καμπύλες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ελληνικού Βιβλιαρίου. Αυτόματα, επίσης, για κάθε παιδί υπολογίζονται οι προτεινόμενες ημερομηνίες των δόσεων των εμβολιασμών βάσει του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών. Στην καρτέλα του παιδιού, τέλος, ο παιδίατρος μπορεί να παρακολουθεί την ψυχοκινητική ανάπτυξή του βάσει των ορόσημων που περιλαμβάνονται στο Ελληνικό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.

MyChildren -ένα καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα ενάντια στην κρίση (vid)Η υπηρεσία MyChildren προσφέρει επίσης πλήθος καθημερινών ενεργειών που μπορεί να επιτελέσει ο παιδίατρος εύκολα και γρήγορα, όπως να εκτυπώσει αυτόματα ένα παραπεμπτικό ή βεβαίωση για κάποιον ασθενή του, να εκδώσει νόμιμα παραστατικά για τις επισκέψεις του (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών), ελαχιστοποιώντας τα λάθη που προκύπτουν από τις χειρόγραφες αποδείξεις, και να στείλει ενημερώσεις στους γονείς μέσω SMS ή email. Για όλα τα δεδομένα που καταχωρίζει μπορεί να λάβει μεταξύ άλλων προσωποποιημένες υπηρεσίες πληροφόρησης, όπως, για παράδειγμα, στατιστικά στοιχεία του ιατρείου του, ποιοι πελάτες του γιορτάζουν ή έχουν γενέθλια ή ποιοι πελάτες του προτείνεται να εμβολιαστούν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

To MyChildren είναι κάτι παραπάνω από έναν φάκελο ασθενή. Ενσωματώνει όλες τις πληροφορίες των ασθενών-παιδιών σε μία ενοποιημένη πλατφόρμα και επιτρέπει στον παιδίατρο να θέσει τον ασθενή στο επίκεντρο της ιατρικής του φροντίδας. Μπορεί να κατανοήσει και να παρακολουθήσει την ανάπτυξη και τη θεραπεία των παιδιών-ασθενών του και να παρέχει την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα, λαμβάνοντας υπόψη σε κάθε εκτίμησή του όλο το ιστορικό του παιδιού.

Το λογισμικό τρέχει εξολοκλήρου στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι ο ιατρός δεν χρειάζεται να κάνει εγκατάσταση κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή του ούτε να αγοράσει επιπλέον εξοπλισμό. Απαιτείται μόνο μία σύνδεση στο internet και μία ηλεκτρονική συσκευή όπως υπολογιστής, laptop, tablet ή έξυπνο κινητό τηλέφωνο. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας επιτρέπει στον ιατρό να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των ασθενών του από οποιοδήποτε σημείο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή, αυξάνοντας την παραγωγικότητά του και δίνοντάς του τη δυνατότητα εξ αποστάσεως έκτακτης συμβουλευτικής των ασθενών του εκτός ωρών ιατρείου, κάτι που συνηθίζουν οι περισσότεροι επιτυχημένοι παιδίατροι. Επιπλέον δεν διατρέχει κίνδυνο απώλειας των πολύτιμων δεδομένων του και ξεγνοιάζει από τη φροντίδα για λήψη αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του, αναβαθμίσεων του λογισμικού ή επίλυσης τεχνικών προβλημάτων που αφορούν την εφαρμογή.

Η υπηρεσία MyChildren, επίσης, μετατρέπει τα δεδομένα που καταχωρίζει ο ιατρός σε χρήσιμη γνώση, παρέχοντας στατιστικές αναφορές, όπως για παράδειγμα ποιοι ασθενείς έχουν να τον επισκεφτούν πάνω από ένα έτος, ποιοι ασθενείς πρόκειται να εμβολιαστούν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα ή ποια παιδιά έχουν καθυστερήσει κάποια δόση εμβολιασμού. Επίσης, του επιτρέπει να κάνει πρόβλεψη των επισκέψεών του, αντίστοιχα των εσόδων του, στο μέλλον αναλύοντας ηλικιακά την πελατεία του.

Το παιδιατρικό ιατρείο εργάζεται πιο παραγωγικά καθώς ο παιδίατρος έχει τη δυνατότητα συνεργασίας με τη γραμματέα του σε πραγματικό χρόνο. Κάθε πληροφορία που καταχωρίζει η γραμματέας του είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο στον παιδίατρο. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το πρόγραμμα εργασίας του και τα άτομα που περιμένουν στην αίθουσα αναμονής. Επιπλέον μέσω του MyChildren ο παιδίατρος λαμβάνει συνεχή ενημέρωση σχετικά με ιατρικά νέα της παιδιατρικής ειδικότητας όπως ΦΕΚ, οδηγίες συνταγογράφησης κ.λπ.

Επιπλέον κάθε γονιός έχει δυνατότητα σύνδεσης στην Online εφαρμογή του MyChildren μέσω του υπολογιστή του ή του κινητού τηλεφώνου του και να αποκτήσει πρόσβαση σε τμήμα των πληροφοριών που έχει καταχωρίσει ο παιδίατρός του και αφορούν το ιστορικό του παιδιού του. Αυτή η δυνατότητα εκτός του ότι επιτρέπει στον γονέα να παρακολουθήσει την ανάπτυξη του παιδιού του πιο μεθοδικά και οργανωμένα, μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, όταν το παιδί του χρήζει της ανάγκης έκτακτης νοσηλείας, αλλά δεν διαθέτει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του (π.χ. όταν βρίσκεται σε διακοπές) ή ακόμη και σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς του έντυπου βιβλιαρίου υγείας του παιδιού.

Το MyChildren είναι ο πιο εύκολος και σύγχρονος τρόπος για έναν παιδίατρο για να οργανώσει το παιδιατρικό του ιατρείο. Καταχωρίζει τους μικρούς του ασθενείς, παρακολουθεί την ανάπτυξη και τη θεραπεία τους με τον σωστό τρόπο, εξετάζει καλύτερα, γρηγορότερα και πιο οργανωμένα. MY CHILDREN ή αλλιώς το παιδιατρικό ιατρείο στην νέα ψηφιακή εποχή. Η υπηρεσία είναι συνδρομητική και μπορεί να τη μισθώσει κάθε παιδίατρος. Στους γονείς-πελάτες του παιδιάτρου παρέχεται δωρεάν.

Ρεπορτάζ: Τζένη Χαραλαμπίδου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος