Μπήκαν οι πινακίδες στο πρώτο αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής από τους Μ. Παπαδόπουλο – Γ. Πατούλη (video και φωτογραφίες)

Σε τρία οχήματα “KERABOSS SUPER K”, (πρόκειται για το πρώτο Ελληνικό αυτοκίνητο μικρής σειράς παραγωγής Μ.Ο.Ι.Κ – Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής), τοποθέτησαν ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο μιας συμβολικής τελετής.

Για μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια έκανε λόγο ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι η νομοθεσία έχει ξεκινήσει από το 2014. «Έχουμε τη δυνατότητα μαζί με τις ψηφιοποιήσεις που έχουν γίνει, σε συνεργασία με την περιφέρεια, να προχωράμε σήμερα στην τοποθέτηση της πινακίδας στο πρώτο πιστοποιημένο, χειροποίητο ελληνικό αυτοκίνητο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Μετά από τη συνεργασία υπουργείου Μεταφορών – Περιφέρειας Αττικής, έχουμε εξορθολογήσει μια διευκόλυνση στον ίδιο τον πολίτη. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερης καινοτομίας που έως σήμερα επί δεκαετίες είχε την αδυναμία να μπορεί να κυκλοφορήσει. Πρόκειται για μιας ιδιαίτερης αξίας προσπάθεια ελλήνων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το ελληνικό κράτος.

Η καινοτόμος εταιρεία KERABOSS CARS MANUFACTURING, κατασκευάζει το πρώτο Ελληνικό αυτοκίνητο, “KERABOSS SUPER K”, μικρής σειράς παραγωγής Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής), εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το ελληνικό κράτος.

Το 2008 ξεκινήσε και ολοκλήρωσε την κατασκευή, των πλήρως λειτουργικών πρωτοτύπων οχημάτων.

● Το 2014 εκδόθηκε το ΦΕΚ του Υπουργείου Μεταφορών για την κατασκευή μας. Με την υπογραφή του Υφυπουργού κυρίου Μιχάλη Παπαδόπουλου

● Το 2014 επίσης αιτηθήκαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, για κατάλληλη νομοθετική – φορολογική ρύθμιση για τα οχήματα, ώστε να μπορεί να εκδώσει το Υπουργείο Μεταφορών τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Αυτό το αίτημα από το 2014, ολοκληρώθηκε στις 23/09/2021, με την δημοσίευση των κατάλληλων διατάξεων και στις 31/12/2021, με την έκδοση της απόφασης του υπουργείου οικονομικών. Τα ΦΕΚ του υπουργείου Οικονομικών έχουν την υπογραφή του Υφυπουργού κυρίου Απόστολου Βεσυρόπουλου.

● Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε τις πινακίδες το 2022. Τα οχήματα είναι χειροποίητα, το αμάξωμα τους είναι πολυεστερικό, το σασί γαλβανιζέ και για την δημιουργία τους, η εταιρεία συνεργάζεται με πολλές ελληνικές βιοτεχνίες (αντίστοιχα μικρούς κατασκευαστές)

Οι εκδόσεις τους θα είναι 2 θεσιες και 4 θεσιες, Μάρκα: KERABOSS

  • Εμπορική ονομασία: KERABOSS SUPER K
  • Κατηγορία Οχήματος : Μ1 ( επιβατικά οχήματα )
  • Κυβικά: 1000cc ,
  • Ιπποδύναμη: 72HP
  • Μήκος : 3375mm
  • Πλάτος: 1560mm
  • Ύψος: 1590mm
  • Διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας

Η Φιλοσοφία της κατασκευής και της νομοθεσίας των αυτοκινήτων KERABOSS στηρίζεται στην κυκλική οικονομία και στο ότι αφορά μικρούς κατασκευαστές αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής

Πηγή: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ | Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος