Μπάμπης Στόκας στην ΕΡΤ: Έχω περάσει όλα τα κόκκινα φανάρια στη Συγγρού για μια τυρόπιτα

Array

Για την περίοδο των Πυξ Λαξ, τις μεγάλες επιτυχίες, τη ζωή του και την συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά αναφέρθηκε ο μουσικός Μπάμπης Στόκας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4».

Για την μεγάλη επιτυχία του δήλωσε: «Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τις στιγμές της επιτυχίας. Προσπαθούσα να ξεχάσω τις μεγάλες στιγμές γιατί έπρεπε να τις ξεχάσω. Όταν μένεις στα ”μεγάλα” μετά κάνεις και ”μικρά” τα οποία είναι και αυτά μεγάλα. Είναι ένας αγώνας η επιτυχία, ο οποίος πολλές φορές δεν είναι και το καλύτερο γιατί δεν θα είσαι ακριβώς ο εαυτός αν θες να είσαι πάντα επιτυχημένος. Μου αρέσει η αποτυχία».

Για την οικογένεια του δήλωσε: «Οι γονείς μου έλειπαν στην Γερμανία αλλά πήρα πολύ αγάπη. Την αδελφή μου την γνώρισα όταν οι γονείς μου ήρθαν στην Ελλάδα. ‘Ηρθαν όταν ήμουν 7. Γνωριστήκαμε τότε. Φύγαμε από τη Ζωγράφου και πήγαμε στο Μενίδι. Οι γονείς μου χτίσανε αυθαίρετο στο Μενίδι σε επτά μέρες. Ήμουν τσιλιαδόρος για να μην έρθει η αστυνομία όταν έριχναν τα μπετά».

Ενώ πρόσθεσε για την διαβίωση του στην περιοχή του Μενιδίου: «Ήταν μια πολύ δύσκολη περιοχή με όλα αυτά τα πράγματα που δεν είχα ζήσει. Στην εφηβεία έκανα αρκετά παραβατικά πράγματα αλλά δεν τα ήξεραν οι γονείς μου στο βαθμό που τα έκανα. Όταν πρωτοπήγα στην Κηφισιά νόμιζα πως ήμουν στο Παρίσι. Τότε είπα τότε θα φύγω και είχα στο μυαλό μου ότι δεν θέλω να ξανα γυρίσω εδώ».

Ο δημοφιλής μουσικός αναφέρθηκε, επίσης, στις τρέλες που έχει κάνει σε νεαρή ηλικία αποκαλύπτοντας: «Πήγαινα πιτσιρικάς στη Συγγρού με μηχανάκια, τότε είχε φανάρια η Συγγρού, και εγώ τα πέρναγα όλα με κόκκινο για μια τυρόπιτα σε στοίχημα. Δεν σκεφτόμουν ότι θα πέθαινα εγώ, ότι θα σκότωνα κάποιον άλλον άνθρωπο. Ήταν μια περίοδος που προσπάθησα να την ξεχάσω στο κεφάλι μου. Αλλά αυτό μου έκανε πολύ καλό γιατί αυτά τα ένστικτα μου βγήκαν στο τραγούδι που είναι βιωματικό».

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους Πυξ Λαξ και στην πρώτη τους συναυλία: «Το πρώτο όνομα των Πυξ Λαξ ήταν ”Παναγία βοήθα”. Μας το είχε βγάλει μια γιαγιά γιατί κάναμε πρόβα σε ένα στουντιάκι και ερχόταν και έλεγε ”Παναγία βοήθα” ρε παιδιά, σταματήσε”».

Ενώ ανέφερε για την πρώτη τους συναυλία: «Ως ”Πυλ Λαξ” ήταν πρόβλημα γιατί κανείς δεν καταλάβαινε τι σημαίνει. Είχα γράψει χαρτάκια και τους τα έδινα. Στην πρώτη συναυλία των Πυξ Λαξ ήμασταν σε ένα σχολείο με 300-400 άτομα και έβλεπα κάτι τύπους να κρατάνε ντομάτες, ζαρζαβατικά και είχα μείνει. Ευτυχώς δεν τα φάγαμε γιατί έπρεπε να γλιτώσουμε».

Για τη διάλυση του συγκροτήματος Πυξ Λαξ ανέφερε: «Αγαπούσαμε πολύ την μπάντα αυτή. Παρατηρήσαμε πώς κάποιες Παρασκευές ο κόσμος που παίζαμε ήταν πολύ κάτω. Θεωρήσαμε ότι μας βαριόντουσαν. Και εμείς όμως είχαμε αρχίσει να βαριόμαστε γιατί παίζαμε πάρα πολύ. Αποφασίσαμε όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την μπάντα. Κάναμε τη μεγάλη περιοδεία το 2004 και ουσιαστικά αυτό ήταν το τέλος».
Για την συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά δήλωσε ότι «Ήταν ένα λάθος για πολλούς λόγους».

Για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση δήλωσε: «Τους έπιασε μια μανία με το ντράμερ αν το ξέραμε ή δεν το ξέραμε και μας βρίζανε. Αυτό το θεωρώ αθλιότητα. Με βρίζανε υπονοώντας ότι το ήξερα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος