Μίνως Μάτσας στο ΕΡΤNews για τη συναυλία του στις 7/3 στο Μέγαρο: «Μια ιστορία» για κάθε γυναίκα για την οποία έχω γράψει μουσική

Σύνοψη
  • «Η γυναίκα είναι η αρχή, είναι το άπαν - Γιατί ερχόμαστε από μια γυναίκα»
  • «Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, είναι μια ορχήστρα υπέροχη»

Για την απόφασή του να κάνει μια συναυλία με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, με τίτλο «Με μια ιστορία» την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά, ο συνθέτης Μίνως Μάτσας.

Διαβαστε ακόμη | Μίνως Μάτσας – «Με μια ιστορία»: Μια βραδιά αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Ανέφερε, αρχικά: «Μια ιστορία για κάθε γυναίκα για την οποία έχω γράψει μουσική». Ενώ πρόσθεσε:

«Δηλαδή οι ηρωίδες από τα έργα που έχω γράψει είναι πάρα πολλές και το αντελήφθην μετά τη συναυλία του Ηρωδείου που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Έχω τη Μεγάλη Αικατερίνη από το Θεός αγαπάει το χαβιάρι, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου από το ομώνυμο έργο, την Ιωάννα από το έργο Βυσσινόκηπος του Τσέχωφ (…)

Είναι τόσες πολλές γυναίκες οι οποίες με έχουν εμπνεύσει και έτσι έχω συγκεντρώσει τα μουσικά θέματα αυτά για να τιμήσουμε τη γυναίκα μέσα από αυτή τη συμφωνική συναυλία.

Ο ίδιος αναφέρεθηκε και στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ λέγοντας:

«Η συναυλία είναι με την υπέροχη Ορχήστρα, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Και με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι είναι μια υπέροχη ορχήστρα. Τους ευχαριστώ όλους τους μουσικούς και το Μίλτο και τους υπόλοιπους συνεργάτες – και ελπίζω ότι θα έχουμε μια υπέροχη βραδιά».

Στο ερώτημα για το τι αγαπά περισσότερο, ήτοι τα τραγούδια, τη συμφωνική μουσική, τη μουσική για το θέατρο ή τον κινηματογράφο, ανέφερε:

«Κοιτάξτε κάθε πράγμα με αναζωογονεί και με ανανεώνει. Γιατί το τραγούδι είναι ένας άμεσος τρόπος να μιλήσεις στην καρδιά των ανθρώπων με το στίχο και τον τραγουδιστή. Το τραγούδι ρέει στο αίμα των Ελλήνων και της Μεσογείου.

Από την άλλη πλευρά, οι εικόνες, το θέατρο, κινηματογράφος, η τηλεόραση είναι ένας τρόπος για να ξετυλίξεις μουσικά μεγαλύτερες ιστορίες με μεγαλύτερα σύνολα και να γράψεις θέματα τα οποία ξεφεύγουν από ένα μικρό μοτίβο, αλλά πολύ σημαντικό, ενός τραγουδιού».

Συνέχισε, λέγοντας:

«Είναι τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα η γυναίκα όπως είναι και νομίζω για όλο τον κόσμο, γιατί είναι η αρχή, είναι το άπαν. Γιατί ερχόμαστε από μια γυναίκα, τη μητέρα μας.

Και πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι είναι γένους θηλυκού και η φύση και η γη και η θάλασσα και η φωτιά. Όλα αυτά τα περιλαμβάνει μια γυναίκα».

Είπε, ακόμη:

«Έζησα και εργάστηκα στην Αμερική για πολλά χρόνια και αποφάσισα συνειδητά να επιστρέψω εδώ. Και δεν το έχω μετανιώσει γιατί ο κινηματογράφος έχει αλλάξει πάρα πολύ.

Γίνονται καταπληκτικές ταινίες από νέους δημιουργούς και πιστεύω ότι κι εγώ από τη δική μου πλευρά βοηθάω στο να γίνει μια ταινία καλύτερη. Δηλαδή προσπαθώ να βοηθήσω με τις γνώσεις και με ό,τι δυνάμεις διαθέτω να φτιάξουμε ακόμα καλύτερες ταινίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος