Μικροί και μεγάλοι εν δράσει για ένα καθαρό προαύλιο στο 5ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου

Τις Κυριακές τα παιδιά δεν πάνε σχολείο. Την περασμένη Κυριακή όμως, οι μικροί μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου μαζί με τους γονείς τους, οπλισμένοι με σκούπες, τσουγκράνες, σκαλιστήρια, γάντια και σακούλες, πήγαν στο σχολείο τους για μια ξεχωριστή αποστολή: Να καθαρίσουν το προαύλιο!

Αναγνωρίζοντας ότι ο χώρος του σχολείου είναι το δεύτερο σπίτι τους, με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και «θυσίασαν» το ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό τους για να αναλάβουν εθελοντική δράση.

Με συνθήματα όπως «Το σχολείο μας αγαπάμε, σκουπίδια κάτω δεν πετάμε», «Αν τον χώρο σου βρωμίσεις, πρέπει να τον καθαρίσεις», «Καθαρές αυλές, χαρούμενα παιδιά» και «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε τάξεις και αυλές» τα παιδιά ανέλαβαν τον ρόλο του πρεσβευτή καθαριότητας για το σχολείο τους.

Αφού σκούπισαν, σκάλισαν, ξεχορτάριασαν και κουβάλησαν, δημιούργησαν και αφισάκια, με τα οποία προτρέπουν τους συμμαθητές τους, αλλά και τους μεγαλύτερους που χρησιμοποιούν τους χώρους του σχολείου τους, να μην πετάνε σκουπίδια έξω από τους κάδους και να φροντίζουν τον χώρο στον οποίον περνάνε τόσο μεγάλο μέρος της μέρας τους.

Ο απολογισμός του καθαρισμού του προαυλίου, που μάλλον θα προβλημάτισε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου, όταν θα τον βρήκαν δίπλα στους κάδους σκουπιδιών το επόμενο πρωί, συνοψίζεται στην ακόλουθη φωτογραφία:

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει για ένα καθαρό προαύλιο στο 5ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος