“Μικρά Αγγλία”: Η πρώτη καθολικά προσβάσιμη ταινία στην Ελλάδα

Η πιο σημαντική προβολή που έχει γίνει ποτέ στα 21 χρόνια των Νυχτών Πρεμιέρας, όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Ειδικότερα, παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη και των πρωταγωνιστών Ανδρέα Κωνσταντίνου και Πηνελόπης Τσιλίκα, το βράδυ της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, έγινε η πρώτη, στην Ελλάδα, καθολικά προσβάσιμη προβολή της ταινίας “Μικρά Αγγλία”, σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

“Μικρά Αγγλία”: Η πρώτη καθολικά προσβάσιμη ταινία στην Ελλάδα
Ο Παντελής Βούλγαρης παρακολουθεί την καθολικά προσβάσιμη προβολή της “Μικράς Αγγλίας”.

Η βραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη προβλήθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα της Ταινιοθήκης, με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για ανθρώπους με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους [SDH – Subtitles for the Deaf or hard of Hearing]. Την ακουστική περιγραφή επιμελήθηκε ο Θανάσης Παπαντωνόπουλος, ενώ το SDH η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, μέλη της κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ, υποτιτλίστηκαν όσες περισσότερες ελληνικές ταινίες ήταν εφικτό, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ τυπώθηκε σε γραφή Μπράιγ (Braille) καθώς και σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και η επίσημη ιστοσελίδα (www.aiff.gr) έγινε προσβάσιμη στα άτομα με προβλήματα όρασης μέσω της χρήσης αναγνώστη οθόνης.

“Μικρά Αγγλία”: Η πρώτη καθολικά προσβάσιμη ταινία στην Ελλάδα

Ακόμη, σε όλες τις προβολές του φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με την προμήθεια σχετικής κάρτας διαρκείας 10 προβολών, ενώ και οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι.

Info

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση κάρτας διαρκείας εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος