Μετεωρολόγος BBC: «Το πιο κακοποιητικό ύφος που έχω συναντήσει» – Bullying στους ειδικούς μέσω internet, λόγω του καύσωνα

Array

Με ένα πρωτοφανές κύμα κακοποιητικού λόγου βρίσκονται αντιμέτωποι οι Βρετανοί μετεωρολόγοι, εν μέσω ακραίου καύσωνα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η ομάδα ειδικών του BBC έλαβε ουκ ολίγα επιθετικά tweets και e-mails, τα οποία αμφισβητούσαν τις προγνώσεις τους και τους ζητούσαν «να μαζευτούν», την ώρα που η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο μετεωρολόγος Ματ Τέιλορ, δεν έχει ποτέ ξανά ζήσει κάτι αντίστοιχο, στην 25ετή του καριέρα.

«Είναι το πιο κακοποιητικό ύφος που έχω συναντήσει ποτέ. Τα έκλεισα όλα καθώς ήταν εξαιρετικά θλιβερό να διαβάζεις κάποια από τα σχόλια» λέει ο ίδιος σχετικά.

Σε μεγάλο βαθμό, τη διαδικτυακή κακοποίηση πυροδοτούσε ο συσχετισμός στον οποίο προχώρησαν οι ειδικοί μεταξύ του κύματος καύσωνα και της κλιματικής αλλαγής.

Όχι μόνο οι τηλεοπτικοί ειδικοί που μετέδιδαν τις δυσοίωνες προγνώσεις τους για τον καιρό, αλλά και οι επιστήμονες της βρετανικής «Βασιλικής Μετεωρολογικής Εταιρείας» βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων, αμφισβήτησης, «δημόσιας γελοιοποίησης, κατηγοριών πως ψεύδονται και υπονοούμενων πως εκβιάζονται».

Να σημειωθεί πώς η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά πως ο καύσωνας έγινε δεκαπλάσια εφικτός εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε θερμοκρασίες – ρεκόρ στις 19 Ιουλίου, με τη θερμοκρασία να φτάνει για πρώτη φορά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος