Metaverse «στην πράξη»: Φτιάχνουν εικονικό συναυλιακό χώρο – Και οικόπεδα προς πώληση δίπλα του

Τη δημιουργία ενός υβριδικού συναυλιακού χώρου – θεματικού πάρκου δρομολογεί ο μουσικός κολοσσός της Warner Music Group σε μια συνέργεια με το Sandbox, ένα από τα δημοφιλέστερα βιντεοπαιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, στο οποίο ο χρήστης καθορίζει και διαχειρίζεται το περιβάλλον του. Η είδηση έρχεται εν μέσω έντονης κινητικότητας, αρκετών εταιρικών ζυμώσεων και επιχειρηματικών σχεδιασμών γύρω από το Metaverse.

Μάλιστα, η εν λόγω σύμπραξη δεν θα μείνει στη δημιουργία του χώρου, αλλά θα αφορά και στη διοργάνωση εικονικών συναυλιών, στην ψηφιακή σκηνή των οποίων εμφανίσεις αναμένονται να κάνουν μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Ed Sheeran, Green Day και Dua Lipa.

Ωστόσο, πέραν των παραπάνω, στο project περιλαμβάνεται και η δυνατότητα αγοραπωλησίας εικονικής γης (πρόγραμμα “LAND”), από τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή «οικοπέδων» στον περιβάλλοντα χώρο πέριξ του θεματικού αυτού πάρκου.

Metaverse «στην πράξη»: Φτιάχνουν εικονικό συναυλιακό χώρο – Και οικόπεδα προς πώληση δίπλα του

Η σχετική ανακοίνωση της Warner Music αναφέρει: «Η συνεργασία μας με το “The Sandbox” προσθέτει ένα νέο επίπεδο δυνατοτήτων στο Metaverse, με την ιδιοκτησία εικονικής ακίνητης περιουσίας. Ως πρωτοεμφανιζόμενη, η Warner Music έχει εξασφαλίσει ένα παραθαλάσσιο ακίνητο στο metaverse. Στο LAND, θα αναπτύξουμε καθηλωτικές μουσικές εμπειρίες που αψηφούν τους περιορισμούς του πραγματικού κόσμου και επιτρέπουν στους καλλιτέχνες μας και τους θαυμαστές τους να συμμετέχουν ενεργά. Το εικονικό κτήμα θα λειτουργεί και ως υβριδικός χώρος που θα φιλοξενεί ένα εικονικό μουσικό θεματικό πάρκο και έναν χώρο συναυλιών».

Όπως επίσης έγινε γνωστό για τα σχέδια της εταιρείας που λειτουργεί το “The Sandbox”, η ίδια αναμένεται να κάνει αγοραπωλησίες εικονικής γης, κοντά στον Μάρτιο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έτσι πρακτικά να γίνουν «γείτονες» σε έναν πολλά υποσχόμενο (εικονικό) χώρο – εφεξής ίσως έναν «κόμβο ψυχαγωγίας και εξελίξεων» στα μουσικά πράγματα.

Με πληροφορίες από theverge.com – Warner Music Group

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος