«Ημέρες θάλασσας 2022» στον Πειραιά – Ο Γ. Μώραλης μιλά στην ΕΡΤ για το πανόραμα εκδηλώσεων (video)

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά τις «Ημέρες Θάλασσας 2022», ένα πανόραμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης. Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στην ΕΡΤ για την σημαντική αυτή γιορτή με τις δεκάδες εκδηλώσεις.

«Ξεκινήσαμε το 2015, όταν γιορτάστηκε στον Πειραιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε θεσμό, να το αγκαλιάσουν οι Πειραιώτες  και νομίζω ότι το πετύχαμε» δήλωσε ο κ. Μώραλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι «φέτος είναι η καλύτερη μας χρονιά. Έχουμε εκατό εκδηλώσεις μετά από δύο χρόνια πανδημίας».

Και όπως τόνισε, «αυτή η γιορτή, η όγδοη, γίνεται για να βρισκόμαστε μεταξύ μας στον Πειραιά και να υποδεχόμαστε και ανθρώπους εκτός Πειραιά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην τριήρη «Ολυμπιάς», του 5ου αιώνα π.Χ, το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της, η οποία έδεσε για 8η χρονιά στον Πειραιά.

«Είναι το πιο εμβληματικό σκάφος που υπάρχει στην Ελλάδα. Χθες (16/5) είχαμε τα εγκαίνια. Είναι πολλές οι εκδηλώσεις. Είναι ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές, για τη ναυτιλία», δήλωσε ο κ. Μώραλης καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

«Ο Πειραιάς κοιτάζει πάντα προς τη θάλασσα. Οι δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τουρισμός και ναυτιλία περνάνε μέσα από τον Πειραιά. Είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε το παρόν και το μέλλον του Πειραιά να είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα. Αυτή την γιορτή τη διοργανώνει η πόλη για την πόλη», τόνισε.

Για το πρόγραμμα δράσεων της εκδήλωσης «Ημέρες Θάλασσας 2022» πατήστε εδώ.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μέμος | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος