«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη και σενάριο της Μαντώς Αρβανίτη και του Θωμά Τσαμπάνη, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, στις 19:10 και θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν στο πολυαναμενόμενο ερωτικό δράμα «Ηλέκτρα».

Η ιστορία…

Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Νίκος Ιωαννίδης (Σταύρος), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης), Μανώλης Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Αλέξανδρος Πιεχόβιακ (Νώντας), Γκαλ Ρομπίσα (Μάρκος), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Γρηγορία  Μεθενίτη (Πόπη), Ιφιγένεια Πιεριδού (Ουρανία), Δημήτρης Αριανούτσος (Τέλης), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Ευτυχία Καραμπέση (Φιλιώ), Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου (Ντίνος), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Νίνης), Ελένη Κούστα (Μάρω), Άλκης Μαγγόνας (Τέλης)

Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Γιάννης Μάνος
Ενδυματολόγος: Έλενα Παύλου
Σκηνογράφος: Κική Πίττα
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή: ΕΡΤ

Ας γνωρίσουμε τους ήρωες της σειράς «Ηλέκτρα»…

ΗΛΕΚΤΡΑ (ΕΜΙΛΥ ΚΟΛΙΑΝΔΡΗ)

Η Ηλέκτρα έχει μάθει ν’ ανταποκρίνεται με επιτυχία στους ρόλους που της έχουν ανατεθεί, (της συζύγου του δημάρχου, της καλής μάνας, της σεβαστικής κόρης), δίνοντας την εντύπωση μιας δυναμικής γυναίκας. Πίσω, όμως, από το σκληρό περίβλημα, κρύβεται μια γυναίκα ευαίσθητη, μια ψυχή καλλιτεχνική, παθιασμένη και διψασμένη για ζωή, που θα αναζητήσει την ελευθερία της από τον καταπιεστικό σύζυγό της και από τα στεγανά της συντηρητικής κοινωνίας, με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ)

Ιδεαλιστής, οραματιστής, με έντονο το αίσθημα δικαίου. Δεν διστάζει να βοηθήσει τον αδύναμο, να υπερασπιστεί το δίκαιο -όποιες κι αν είναι οι συνέπειες- αυθόρμητος και παρορμητικός. Όσο ήταν στην Αθήνα, γνώρισε αρκετές κοπέλες αλλά για καμία δεν ένιωσε όπως ένιωσε όταν πρωτοαντίκρισε την Ηλέκτρα. Το πάθος που νιώθει γι’ αυτή τη γυναίκα είναι πρωτόγνωρο, δεν το ελέγχει και για χάρη της θα διακινδυνέψει τα πάντα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Πράος, ευγενής, δίκαιος, συντηρητικός, μετριοπαθής, αλλά και άβουλος.Ο Σωτήρης έζησε ανέμελα, όμορφα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας Βρεττός έβλεπε στον Σωτήρη τον διάδοχό του και ήθελε να τον κάνει άξιο συνεχιστή του. Τον έβρισκε όμως πολύ μαλθακό για τον επιχειρηματικό κόσμο και προσπαθούσε να τον σκληραγωγήσει. Ο Σωτήρης  αγάπησε την Ηλέκτρα με όλη του την ψυχή και τη σεβάστηκε. Παρότι την αγαπάει βαθιά, ζει μόνιμα με τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα του φύγει.

ΔΟΜΝΑ ΣΑΓΙΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ)

Αγέρωχη, σοβαρή, μετρημένη, ικανή, δυνατή και σκληρή όταν χρειάζεται. Λέαινα σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά και την οικογένειά της, αλλά την ίδια στιγμή και βαθιά πικραμένη από τη ζωή. Ποτέ δεν πίστεψε η Δόμνα ότι η ζωή θα της τα φέρει όλα βολικά και ήξερε από μικρή ότι για τα πάντα πρέπει να παλεύεις. Δεν φανταζόταν όμως σε πόσο σκληρές μάχες θα την έριχνε η μοίρα της…

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΓΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ)

Καλόκαρδος, καλοπροαίρετος και γενναιόδωρος είναι ο Στέργιος, που από παιδί δούλευε για να ζήσει πρώτα τους γονείς του και μετά την οικογένειά του. Δεν γνώρισε την οικογενειακή θαλπωρή, δεν ήταν εκεί όταν τα παιδιά του περπάτησαν ή μίλησαν, δεν ήταν εκεί όταν η Δόμνα πάλευε με μια κόρη που ήταν 16 χρονών, αλλά είχε το μυαλό ενός πεντάχρονου, δεν ήταν εκεί όταν γραφόταν η μοίρα της Ηλέκτρας…

ΤΙΤΙΚΑ ΒΡΕΤΤΟΥ (ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ)

Όμορφη, κλασάτη, ματαιόδοξη -αλλά αρκετά έξυπνη ώστε να το κρύβει- ύπουλη, δολοπλόκα και διπρόσωπη. Παιδί μιας μικροαστικής οικογένειας, η Τιτίκα μεγάλωσε με τη μόνιμη επωδό της μάνας της «εσύ να κοιτάξεις να βρεις έναν πλούσιο, να γλιτώσεις». Η Τιτίκα όταν ήταν κοντά 25 χρονών γνώρισε τον Βρεττό στα 45 του χρόνια. Η Τιτίκα τον ξεχώρισε αμέσως, όχι όμως μόνο για το πορτοφόλι του. Σε αντίθεση, λοιπόν, με ό,τι πιστεύει ο Βρεττός (ότι τον πήρε μόνο για τα λεφτά του), η Τιτίκα τον ερωτεύτηκε.

ΠΕΤΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ)

Αυτοδημιούργητος, εγωιστής, ισχυρογνώμων, τραχύς, επίμων, πεισματάρης, εσωστρεφής και δύστροπος. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, μέσα στην ανέχεια και την κακοποίηση. Περίμενε τη στιγμή που θα μεγαλώσει για να φύγει από το σπίτι. Και πράγματι ο Βρεττός, άνθρωπος επίμονος και αποφασιστικός, τα κατάφερε. Τη Δανάη την ερωτεύτηκε σφόδρα, την παντρεύτηκε και σύντομα ήρθε στη ζωή τους και ο Σωτήρης. Όταν την έχασε, μετάνιωσε, κυρίως όμως ένιωσε θυμό για τον πρωτότοκο γιο του, που εξαιτίας της απερισκεψίας του, στερήθηκε τη μεγάλη του αγάπη. Ο Βρεττός γνώρισε την Τιτίκα, σ’ ένα ταξίδι του στην Αθήνα. Όταν η Τιτίκα έμεινε έγκυος, ο Βρεττός δυσαρεστήθηκε. Είχε ήδη έναν απόγονο, δεν ήθελε δεύτερο. Η γέννηση του Νικόλα δεν άλλαξε και πολλά στη στάση του Βρεττού. Στην πορεία, όμως, άρχισε να βλέπει στον Νικόλα ένα τσαγανό που έμοιαζε στο δικό του.

ΝΙΚΟΛΑΣ  ΒΡΕΤΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ)

Γοητευτικός, εμμονικός, νάρκισσος, χειριστικός αλλά και βαθιά συμπλεγματικός. Μια διαταραγμένη ψυχικά προσωπικότητα.Ο Νικόλας μεγαλώνοντας γινόταν όλο και πιο ατίθασος, με τη ζήλια για τον Σωτήρη να πυροδοτεί μέσα του τον πιο αντιδραστικό εαυτό του, σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του πατέρα του. Ο Βρεττός βλέποντας τη συμπεριφορά του γιου του και πιθανού διαδόχου, να εκτροχιάζεται, αποφάσισε να τον στείλει εσώκλειστο στο Λονδίνο. Ο Νικόλας τον μίσησε, όχι μόνο γιατί τον έστειλε σε μιας μορφής εξορία, αλλά κυρίως, γιατί του στέρησε τη μάνα του, με την οποία είχε ήδη αναπτύξει ένα παθολογικό δέσιμο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΝΕΦΕΛΗ ΚΟΥΡΗ)

Γλυκιά, τσαχπίνα, φιλόδοξη με την καλή έννοια, με μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα αλλά ελαφρώς αφελής και υπερβολικά καλοπροαίρετη, δεν βάζει κακό με το νου της. Μέχρι τα 7 της χρόνια μεγάλωσε μαζί με τον αδερφό της και την αδερφή της, Ηλέκτρα, η οποία ήταν υπερπροστατευτική μαζί της. Η Κατερίνα έγινε ελαφρώς «μη μου άπτου», πράγμα που εκνευρίζει τη Δόμνα, που δεν μπορεί ν’ αντέξει αυτή την υπερβολική ευαισθησία της.

ΜΕΡΟΠΗ ΧΑΤΖΗ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ)

Μονίμως φουριόζα και αρκετά φασαριόζα είναι η Μερόπη. Περίεργη εκ γενετής, κουτσομπόλα από τα μικράτα της. Καλόκαρδη κατά βάθος, αλλά και χειριστική όταν δεν γίνεται το δικό της. Δεν είναι λίγες οι φορές που προσποιείται ότι παθαίνει κρίση το νευρικό της σύστημα, για να πείσει τον άντρα της, Κυριάκο, να της κάνει τα χατίρια… Με τις δυο της κόρες, την Ουρανία και τη Σοφία, έχει μια πολύ άμεση και ζεστή σχέση.

ΖΩΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (ΔΑΝΑΗ ΛΟΥΚΑΚΗ)

Αλέγκρα, σπιρτόζα, κεφάτη, αλλά και ειλικρινής σε βαθμό παρεξηγήσεως είναι η καφετζού του χωριού, η Ζωή, που ήρθε στο νησί όταν ήταν 20 χρονών. Ο Κωνσταντής, ο άντρας της, είναι λοστρόμος στα καράβια και έτσι η Ζωή μεγάλωσε και αυτή, μόνη της, τα δυο της αγόρια. Με τον άντρα της έχει μια πολύ έντονη σχέση. Τσακώνονται συχνά, καθώς αυτή είναι ζηλιάρα και αυτός κτητικός και οξύθυμος.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΣ (ΔΡΟΣΟΣ ΣΚΩΤΗΣ)

Το μεγαλύτερο προσόν του Κυριάκου είναι ότι βλέπει, ακούει αλλά δεν μιλάει και είναι σημαντικό προσόν αυτό για το δεξί χέρι του Βρεττού, γιατί τόσα χρόνια στη δούλεψή του έχει δει και ακούσει κάμποσα. Ο Κυριάκος είναι εργατικός, καλός οικογενειάρχης αλλά και συμφεροντολόγος. Το αφεντικό του το σέβεται, εκτιμά ότι του δίνει ψωμί και θα κάνει τα πάντα γι’ αυτόν.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ (ΔΑΝΑΗ)

Ο ατίθασος και περιπετειώδης χαρακτήρας της ήταν πάντα ένα σημείο τριβής με τον Σωτήρη. Η Δανάη, έχοντας πάρει κάποια από τα γονίδια του βιολογικού της πατέρα (Νικόλας), είναι πνεύμα ατίθασο και ριψοκίνδυνο. Η Δανάη μεγάλωσε μαζί με την αδερφή της, Νεφέλη, σ’ ένα ασφαλές και ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον. Πάντα μέσα της, όμως, ένιωθε ότι η μητέρα της (Ηλέκτρα) δεν την αγαπάει όσο τη Νεφέλη. Έτσι, η Δανάη μεγάλωσε με την αίσθηση της απόρριψης από την ίδια της τη μάνα για αυτό και προσκολλήθηκε στον πατέρα της.

 ΟΛΓΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΝΕΦΕΛΗ)

Η Νεφέλη είναι μια μικρή νεράιδα που δεν θέλει να μεγαλώσει ποτέ! Θέλει να μείνει για πάντα παιδί, κοντά στους γονείς της. Μια ευαίσθητη, ρομαντική ψυχή, που θα νιώσει αυτό που διαβάζει στα βιβλία… έναν παράφορο έρωτα. Σιγά-σιγά, όμως, ανακαλύπτει πως αυτός ο έρωτας είναι μονόπλευρος. Γεγονός που θα την οδηγήσει στο να χάσει τον εαυτό της και την αθωότητά της. Κι όταν η αλήθεια βγει στο φως, θα χάσει πια και το μυαλό της!

Τα πρώτα επεισόδια

«Ηλέκτρα» – ΠΡΕΜΙΕΡΑ – Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ

Επεισόδιο 1ο. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης, η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητάει καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με τ’ άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της. Ο Παύλος Φιλίππου, ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη, για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή Μαθηματικών στο Γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα και ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της. Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού στο νησί κι ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της, αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της, και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10

«Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί»

«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ

Επεισόδιο 2ο. Η επιστροφή του Νικόλα ξυπνά στην Ηλέκτρα τις μνήμες από το τραγικό παρελθόν. Θύτης και θύμα αναμετριούνται ξανά στο σήμερα και η Ηλέκτρα παλεύει να ξεπεράσει τον φόβο που νιώθει για τον άντρα που σημάδεψε τη ζωή της. Την ίδια ώρα, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη και μ’ ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, αυτό που της προκαλεί ο νέος καθηγητής. Στο δείπνο που παραθέτει ο σύζυγός της, Σωτήρης, προς τιμήν του, ο Παύλος ανακαλύπτει πόσο βαθιά δυστυχισμένη είναι αυτή η γυναίκα. Θα τολμήσει, άραγε, να την ελευθερώσει από τη φυλακή της; Ποιο σκοτεινό μυστικό κρύβει ο Παύλος και γιατί φοβάται τη φιλική κουβεντούλα που θέλει να του κάνει ο διοικητής της Χωροφυλακής; Ποια θα είναι η αντίδραση του Νικόλα στην ταπεινωτική συμπεριφορά του πατέρα του, Πέτρου Βρεττού, και τι σχέση μπορεί να έχει ένα κλειδί, με μια ψεύτικη συγγνώμη και μια φωτιά που ξεσπά στο ναυπηγείο;

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10

«Πάρε από τους βωμούς του παρελθόντος τη φωτιά, όχι τις στάχτες»

«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ

Επεισόδιο 3ο.  Μαύρα σύννεφα καπνού σκεπάζουν το νησί της Αρσινόης, ενώ ο άνεμος στροβιλίζει τις στάχτες από τη φωτιά, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς εργάτες. Το νησί βυθίζεται στο πένθος. Οι αρχές, όπως και όλοι, είναι βέβαιοι πως πρόκειται για εμπρησμό. Όλοι ψιθυρίζουν πως τη φωτιά την έβαλαν οι Βρεττοί, για να εισπράξουν την ασφάλεια. Η Ηλέκτρα ξέρει τον ένοχο, αλλά δεν έχει στοιχεία και φοβάται να μιλήσει. Σύντομα, ο αδερφός της Ηλέκτρας, Βασίλης, οδηγείται στο κρατητήριο ως ο νούμερο ένα ύποπτος. Θύμα και αυτός, όπως και η αδερφή του παλιότερα, της εκδικητικής μανίας του Νικόλα. Θα καταφέρει ο Βασίλης ν’ αποδείξει την αθωότητά του; Ο Παύλος αποφασίζει να κάνει ένα παράτολμο βήμα, για να τον σώσει. Θα τα καταφέρει ή θα μπλέξουν και οι δυο χειρότερα; Ο Νικόλας μοιάζει να έχει στήσει την τέλεια παγίδα. Κάποιοι λένε, όμως, ότι δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα και μάλλον έτσι πρέπει να είναι, γιατί εκτός από την Ηλέκτρα που τον υποψιάζεται, αλλά δεν έχει αποδείξεις, υπάρχει και κάποιος άλλος, που έχει…

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:10

«Μπορείς να ξεχάσεις το παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα το ξεπεράσεις»

«Ηλέκτρα»: Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ

Επεισόδιο 4ο. Η νέα συνάντησή της με τον Παύλο αναστατώνει την Ηλέκτρα. Του αντιστέκεται, μα την έλκει. Ο Βρεττός πασχίζει να βρει λύση για το ναυπηγείο. Όσο αυτή αργεί, τόσο εκείνος εκνευρίζεται και τα βάζει με όλους. Μα κι όλο το νησί τα βάζει μαζί του. Φαίνεται ότι εκείνο που δεν ήθελε να συμβεί ποτέ, είναι η μόνη επιλογή που του έχει απομείνει: να πουλήσει στον εχθρό του το έργο της ζωής του, το τρίτο του παιδί. Οι έρευνες για τη φωτιά συνεχίζονται με ισχνά αποτελέσματα. Η καθυστέρηση, η θολή ατμόσφαιρα ανεβάζουν συνεχώς την ένταση. Ποιος θα εκραγεί πρώτος; Η οικογένεια του Βασίλη καλεί τον Παύλο σε δείπνο. Κι εκεί, η ματιά του θα πληγώσει την Ηλέκτρα, κατάβαθα. Γιατί ξέρει. Εκείνος έβαλε πλάτη για το σωστό κι εκείνη για το άδικο. Τι κρύβει, όμως, ο καθένας τους στο σκοτεινό του παρελθόν, που ορίζει τη συμπεριφορά του στο σήμερα;

Δείτε ακόμη: Ταινίες της εβδομάδες: Σιδερένια γροθιά το «Animal» για όσους λατρεύουν να μισούν την «Πρισίλα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος