Η Συμφωνική του Κιέβου στο ευρωατλαντικό δείπνο στο Πράδο – Μενού από διάσημο ακτιβιστή σεφ

«Η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κιέβου στο Ευρωατλαντικό Δείπνο στις 29 Ιουνίου εμπεριέχει μια ισχυρή συμβολική φόρτιση, ως χειρονομία μόνιμης υποστήριξης προς την Ουκρανία, χώρα πάντα συνδεδεμένη με τις κύριες ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδικασίες και με μια κληρονομιά στον ποικίλο χάρτη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας» υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Μονκλόα.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Κιέβου η οποία θα παρουσιάσει δύο έργα είναι μια ουκρανική κρατική οντότητα που ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια. Την διευθύνει ο Ιταλός μαέστρος Luigi Gaggero, αποτελείται από 90 μουσικούς οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω του πολέμου και παρουσιάζουν σε ευρωπαικές αίθουσες συναυλιών την περιοδεία με το έργο «Voice of Ukraine» από τον περασμένο Απρίλιο.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στο δείπνο του ΝΑΤΟ στο Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης αποτελείται από δύο έργα Ουκρανών συνθετών: «Συμφωνία αρ. 1’ σε ντο μείζονα (κεφ. 1770) του Maksym Berezovsky (1745-1777) και «Melodie» σε ντο ελάσσονα (1981) του Myroslav Skoryk (1938-2020).

Το μενού του επίσημου δείπνου στο Μουσείο Πράδο θα ετοιμάσει ο διεθνούς φήμης Ισπανός σεφ Χοσέ Αντρές επικεφαλής της ΜΚΟ “World Central Kitchen”, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και έχει βραβευθεί για την ακτιβιστική του δράση για την υποστήριξή του σε όσους πλήττονται από φυσικές καταστροφές και όχι μόνο.

Πρόσφατα ο Χοσέ Αντρές μαζί με την ΜΚΟ του που ίδρυσε το 2010 φρόντισαν για την παράδοση 60 εκατομμυρίων γευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας και στους Ουκρανούς πρόσφυγες. «Αυτό το μενού είναι ένας φόρος τιμής σε όλους τους Food Fighters , τους Ουκρανούς εθελοντές και μάγειρες που ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά για να μαγειρεύουν και να προσφέρουν φαγητό σε ανθρώπους σε εμπόλεμες ζώνες» δήλωσε.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος