«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά «Η παραλία», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της  Πηνελόπης Κουρτζή, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 απόψε Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στις 22:45, και θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, την ίδια ώρα.

Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών «Η παραλία» μάς μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης. Εκεί, κάτω από τη σκιά των μοναδικών βράχων, μυστήριο, έρωτας και συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Τα όνειρα και οι εφιάλτες των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια. Πόσα σκοτεινά μυστικά μπορεί να κρατήσει η παραλία της ανεμελιάς;

Η παραλία: Η ιστορία

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Η παραλία: Συντελεστές

ΠαίζουνΔανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάννα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος

Βασισμένο σε μια ιδέα των Πηνελόπη Κουρτζή και Αυγή Βάγια

Η παραλία: Τα πρώτα 5 επεισόδια

ΠΡΕΜΙΕΡΑ – Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Επεισόδιο 1: Το ημερολόγιο γράφει… 1969. Η νεαρή γιατρός με καταγωγή από τα Μάταλα της Κρήτης, Υπατία Αρχοντάκη, επιστρέφει μετά από καιρό στον τόπο της παιδικής της ηλικίας για να ανακοινώσει στην οικογένειά της τα χαρμόσυνα νέα του επικείμενου γάμου της με τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιώργο.

Τα νέα αυτά γεμίζουν χαρά την οικογένεια της και τις παιδικές της φίλες, τη Μαρία και τη Ρηνιώ. Το ίδιο βράδυ, στην παραλία, στον παράδεισο της παιδικής της ηλικίας, κάτω από ένα γεμάτο φεγγάρι, η Υπατία γνωρίζει την περίεργη, αλλά και τόσο ζεστή και φιλόξενη κοινότητα των χίπις που ετοιμάζεται για πάρτι. Καθώς το διονυσιακό πάρτι στην παραλία φτάνει στην κορύφωσή του, ένα τραγικό γεγονός θα έρθει για να συνταράξει τη γαλήνη της περιοχής.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Επεισόδιο 2: Το πένθος για τον φόνο και η αγωνία για την εύρεση του δολοφόνου έχει συνταράξει το χωριό των Ματάλων, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία. Οι κάτοικοι του χωριού δείχνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός, καθώς ένας τέτοιος φόνος είναι πρωτόγνωρος για το μέρος. Η μικρή κοινότητα των Ματάλων αρχίζει να αντιμετωπίζει το κοινόβιο των χίπηδων με καχυποψία και προσθέτει πίεση στον ενωμοτάρχη και τον χωροφύλακα της περιοχής ώστε να βρουν άμεσα τον δολοφόνο. Η υπόθεση προσελκύει το ενδιαφέρον της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών, η οποία αποφασίζει να στείλει στα Μάταλα έναν από τους πιο έμπειρους υπαστυνόμους της, τον οξυδερκή Ανδρέα Καραχάλιο.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Επεισόδιο 3: Καινούργια στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση της δολοφονίας που έχει συνταράξει το χωριό των Ματάλων. Μια αλυσίδα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τον αναπάντεχο χαμό. Ο υπαστυνόμος Καραχάλιος ανακρίνει τον Πιτ και τον Χάρι και αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για την ώρα της δολοφονίας. Η γνωριμία της Υπατίας με τον Χάρι τη φέρνει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τα συναισθήματά της. Παράλληλα, ο Γράντος συναντά τον Σήφη και σχεδιάζουν την πώληση ενός οικοπέδου, που όπως όλα δείχνουν αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου. Οι κάτοικοι του χωριού είναι πλέον εμφανώς διχασμένοι, ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τους χίπηδες και αυτούς και που τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Επεισόδιο 4: Όλο το χωριό συμμετέχει στην κηδεία και οι συναισθηματικές αντιδράσεις των παρευρισκόμενων είναι έντονες, καθώς κυριαρχούν ο πόνος και η θλίψη για τον άδικο χαμό της νεαρής κοπέλας. Ο Καραχάλιος προσεγγίζει τον Σήφη προκειμένου να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη νύχτα του φόνου, καθώς η κοινότητα αμφισβητεί την ενοχή του Πιτ. Ο Πιτ απελευθερώνεται γρήγορα από τον Καραχάλιο και επιστρέφει στο κοινόβιο προς μεγάλη ανακούφιση των χίπηδων. Η Υπατία και ο Χάρι έρχονται πιο κοντά, προσφέροντας βοήθεια σε έναν τραυματισμένο χίπη και αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση. Είναι άραγε αυτό που τους ενώνει πιο ισχυρό από όλα όσα τους χωρίζουν;

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

«Η παραλία»: Απόψε η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης νέας σειράς της ΕΡΤ

Επεισόδιο 5: Η Υπατία και ο αγαπημένος της θείος, ο Δημητρός, περνούν μια ευχάριστη μέρα μαζί εξερευνώντας τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, παρά τις αντιρρήσεις την Νικολίνας. Ο Πιτ εκφράζει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον Καραχάλιο σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος. Ο Χάρι προσκαλεί την Υπατία να τον συνοδεύσει στις ιατρικές επισκέψεις που κάνει αφιλοκερδώς στα χωριά της περιοχής καθώς χρειάζεται επιπλέον βοήθεια από κάποιον εξίσου ικανό γιατρό στη φροντίδα των κατοίκων της περιοχής. Μια πολύ έντονη σύνδεση αρχίζει να αναπτύσσεται ανάμεσά τους.

Δείτε παρακάτω το sneak preview της σειράς:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος