Η Λένα Παπαληγούρα βάζει… σιδεράκια

Array

Το διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο, τα τελευταία χρόνια γίνεται ένα μέσο προβολής του ελληνικού κινηματογράφου στο διεθνές κοινό. Συγκεκριμένα το 2020 «Το Τέλος του Πόνου» της Ζακλίν Λέντζου είχε προβληθεί εκεί και την επόμενη χρονιά βραβεύτηκε «Η Αγία Έμυ» της Αρασέλη Λαίμου. Φέτος το σερί συνεχίζεται με την ταινία «Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου που θα προβληθεί στη διάρκεια του φεστιβάλ, μεταξύ 3 και 18 Αυγούστου.

Η υπόθεση της ταινίας εστιάζει σε μια αεροσυνοδό που πρόσφατα έβαλε σιδεράκια, καταστρέφοντας το όμορφο χαμόγελο της, σε μια πτήση που μεταφέρει το πτώμα της πάντα απούσας μητέρας της.

Η Λένα Παπαληγούρα βάζει… σιδεράκια

Σε παραγωγή της Ιωάννας Μπολομύτη και του Δημήτρη Τσακαλέα, η ταινία που γυρίστηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19, (χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω του ΕΚΚ) αφηγείται μια σύντομη ιστορία με κεντρικούς ερμηνευτές τη Λένα Παπαληγούρα και την Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου. Επίσης η γνωστή ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, που πλέον έχει στραφεί στον χώρο της υποκριτικής, χαρίζει τη φωνή της.

Η Λένα Παπαληγούρα βάζει… σιδεράκια

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος με το «Αirhostess-737», ολοκληρώνει μια τριλογία με μικρού μήκους ταινίες για έναν δρόμο, ένα ταξίδι, μια διαδρομή. Οι προηγούμενες δύο ταινίες ήταν το «Λεωφόρος Πατησίων» και το «Route-3». Η ταινία του «Λεωφόρος Πατησίων» είναι μάλιστα διαθέσιμη για θέαση στην πλατφόρμα του ERTFLIX.

Η ΕΡΤ είναι συμπαραγωγός και στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο «Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια», που θα δούμε από τη νέα σαιζόν στις μεγάλες οθόνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος