Η κορυφαία μέτζο σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι αποκλειστικά στην ΕΡΤ: «Έχασα τη φωνή μου για ένα χρόνο»

Η κορυφαία μέτζο σοπράνο του κόσμου, Ανίτα Ρατσβελισβίλι, βρίσκεται στην χώρα, με αφορμή τις εμφανίσεις της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, όπου θα πρωταγωνιστήσει στη διάσημη όπερα «Βέρθερος» του Ζιλ Μασνέ.

Η σπουδαία μεσόφωνος, φιλοξενείται στο Art Week και στη Λένα Αρώνη, σε μία αποκλειστική συνέντευξη που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο στις 21:00, στην ΕΡΤ2.

Η ίδια, μεταξύ άλλων, εκμυστηρεύτηκε στην ΕΡΤ:

«Γεννήθηκα σε εμπόλεμη χώρα, έχτισα δυνατή προσωπικότητα, αλλά οι ρόλοι αυτοί με έμαθαν να είμαι ελεύθερη, να εκφράζω τα συναισθήματά μου και να μην υποτάσσομαι στη βούληση κανενός (…) Οι γονείς μου είχαν βάλει σε υποθήκη το σπίτι τους για να μπορέσω να σπουδάσω στην Ακαδημία της Σκάλας του Μιλάνου. Μεγάλωσα σε πολύ φτωχική οικογένεια, δεν είχαμε ηλεκτρικό, θέρμανση, φαγητό ή νερό» είπε.

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι θεωρεί τη γέννηση της κόρης της, ως το μεγαλύτερο δώρο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, όπως εξομολογείται στη Λένα Αρώνη. «Έχασα τη φωνή μου για ένα χρόνο», είπε.

Η κορυφαία Γεωργιανή μεσόφωνος θα τραγουδήσει και πάλι για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τον ρόλο της Σαρλότ, σε μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου, τον Βέρθερο του Ζυλ Μασνέ, από τις 23 Μαρτίου και για έξι παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος