«Το πρωί στη δουλειά και το βράδυ στο σχολείο» – Η ΕΡΤ στα εργαστήρια Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (video)

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στα εργαστήρια του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Πλατανιά, που βρίσκονται στον Ταυρωνίτη Χανίων.

Μια αγρότισσα από το χωριό Καμπανός της επαρχίας Σελίνου στα Χανιά δουλεύει σκληρά στα χωράφια. Όταν μεσημεριάζει βιάζεται να γυρίσει σπίτι της ώστε ακολούθως να διανύσει 130 χλμ.

«Κάστανα, ελιές, πορτοκάλια τρέχω στο σπίτι φτιάχνω τα ζωάκια μου, το φαγητό μου και 5 η ώρα πρέπει να έχω φύγει. όταν γυρίζω 11.15 είμαι κουρασμένη και είμαι χαρούμενη γιατί έχω μάθει πράγματα» λέει η Ευτυχία Μπουλταδάκη, μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Η 54χρονη Κατερίνα είναι μητέρα και γιαγιά και το πρωί δουλεύει στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί με τον σύζυγό της.

«Στην ηλικία που έπρεπε να πάω σχολείο οι συνθήκες δεν με άφησαν, οι γονείς μου δεν ήθελαν να πάω σχολειο/ ξεκίνησα για να πάω δύο χρόνια γυμνάσιο και τώρα τελειώνω το Λύκειο» λέει η Κατερίνα Μπόζη, mαθήτρια στο ίδιο σχολείο.

Η Ζάμπια Καραμουσαδακη δεν αρκέστηκε στο ένα πτυχίο που πήρε από το ΕΠΑΛ Πλατανιά ως υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων του τομέα διοίκησης και οικονομίας και επέστρεψε στα θρανία.

«Εργάζομαι ως ξενοδοχοϋπαλληλος, μενω στο δήμο Πλατανιά και αυτή τη στιγμή αποφάσισα να ξανασπουδασω στον τομέα της πληροφορικής» λέει η Ζαμπία Καραμουσαδάκη, επίσης μαθήτρια Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος