Η ΕΡΤ σε αποστολή εξερεύνησης του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό για τους καρχαρίες και τα μικροπλαστικά (video)

Array

Μια διαφορετική περιήγηση σε ζωντανή σύνδεση στον κόσμο της εξερεύνησης στον Ειρηνικό Ωκεανό προσέφερε ο εξερευνητής του National Geographic Θοδωρής Αναγνωστόπουλος στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε μέσα από το το εξερευνητικό πλοίο «Ναυτίλος».

«Έχουμε προσαράξει μπροστά από την από ένα από τα νησιά της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Μάουι (…) Ο στόχος είναι να μελετήσουμε τις κοινότητες των καρχαριών στην περιοχή και κατά δεύτερον να μελετήσουμε την ποσότητα και την προέλευση των μικροπλαστικών που υπάρχουν στα νερά. Η μέχρι στιγμής αποστολή δεν ξέρω αν έχει ήδη κάποια πρώιμα ευρήματα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ο ευρύτερος στόχος είναι να φτιαχτεί ένα πρωτόκολλο μελέτης των μικροπλαστικών από τα σχολεία και να μπορέσουν τα παιδιά να κατανοούν από πού προέρχονται και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να προβούμε σε λύσεις. Για παράδειγμα, τώρα εάν βρίσκαμε ότι σε κάποιο σημείοείχε υψηλή περιεκτικότητα σε μικροπλαστικά που οφείλονται σε μπουκάλια του νερού, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό» είπε ακόμη ο ίδιος.

Πηγή: ΕΡΤ / Ocean Exploration Trust | @theoanagno

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος