Άρια Αγάτσα: Η ΕΣΗΕΑ παρακινεί τις γυναίκες – θύματα βίας να «σπάσουν τη σιωπή» (video)

«Θέλω να πω ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική και συμβολική. Και η ΕΣΗΕΑ με το Μορφωτικό της Ίδρυμα θέλησε όχι μόνο να τιμήσει αυτή την ημέρα (Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών), αλλά να παρακινήσει και να αφυπνίσει συνειδήσεις για ένα σοβαρότατο θέμα που έρχεται από το παρελθόν. Και συνεχίζει βέβαια να υπάρχει, με ατέλειωτες ώρες πόνου, σιωπής, απόγνωσης. Γι’ αυτό λέμε, “Σπάσε τη Σιωπή“», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Άρια Αγάτσα, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, βουλευτής και αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ στον Κώστα Λασκαράτο.

Από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Σεπτέμβριο του 2022, ο πενταψήφιος αριθμός 15900, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που είναι θύματα βίας να το καταγγείλουν, δέχθηκε συγκεκριμένα 6.969 κλήσεις που αφορούσαν ανάλογα περιστατικά. Η κα. Αγάτσα τόνισε ότι «μιλάμε πάντα για τα πρόσωπα τα οποία τόλμησαν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ζητήσουν βοήθεια».

«Είναι πάρα πολλές ακόμη οι γυναίκες που ζουν μέσα στη σιωπή και υπομένουν σιωπηλά το βάσανό τους και το πρόβλημά τους. Θέλουμε λοιπόν, με την εκστρατεία αυτή «Σπάσε τη σιωπή», πέρα από την ενημέρωση της κοινωνίας για το φλέγον ζήτημα, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές, όσον αφορά την αναγνώριση του ειδικού βάρους και των ολέθριων συνεπειών αυτών των εγκλημάτων στην προσωπική, την κοινωνική και την επαγγελματική ζωή των Ελλήνων. Επίσης, θα θέλαμε πάρα πολύ να ευχαριστήσουμε τις έξι γυναίκες δημοσιογράφους συναδέλφους που συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε αυτό το τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα και θα της αναφέρω αλφαβητικά: Είναι οι κυρίες Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Ρίτσα Βόγλη, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Τζίμα και Πόπη Τσαπανίδου, που μέσα από αυτό το καλαίσθητο βίντεο προσπάθησαν και προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να περάσουν δυνατά στην κοινωνία και σε όσους πρέπει να το ακούσουν, αυτό το σημαντικό μήνυμα», πρόσθεσε η κ. Αγάτσα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και το ζήτημα της κακοποίησης ανδρών με την δημοσιογράφο να λέει ότι είναι επίσης σοβαρό ζήτημα, επαναφέροντας ωστόσο τη συζήτηση στις γυναίκες θύματα, υπογραμμίζοντας ότι «Σήμερα είναι η μέρα των γυναικών».

«Στις 14 Δεκεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει να δίνει σημασία σε αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα», είπε η κ. Αγάτσα, συμπληρώνοντας: «Ταινίες με περιεχόμενο έμφυλης βίας θα προβληθούν από την ΕΣΗΕΑ. Παρόντες θα είναι συγγενείς και μητέρες θυμάτων και θα υπάρχει επιπλέον έκθεση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Θέλω να σημειώσω μάλιστα ότι την παρουσία της στις ενέργειες αυτές έχει επιβεβαιώσει και η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η Dominique Pradalié».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος