Γυναίκες και πολιτική. Μια συζήτηση με τη Σοφία Καναούτη (audio)

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 στην εκπομπή «Αποτύπωμα» της «Φωνής της Ελλάδας», η ερευνήτρια Φύλου και Πολιτικής, Σοφία Καναούτη, μίλησε με τη Φούλη Ζαβιτσάνου για τη συμμετοχή των γυναικών στην σύγχρονη πολιτική ζωή.

Μιλήσαμε για το ζήτημα της χαμηλής ποσοτικής εκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, μια χώρα που βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις των δεικτών ισότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για το ζήτημα της ποιοτικής εκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική σφαίρα που θα σήμαινε μια ριζική αλλαγή πολιτικής θέαση του κόσμου μακριά από τους πόλους της ισχύος και της πατριαρχίας και, κατά συνέπεια, την εισαγωγή νέων θεματικών ενοτήτων στην πολιτική ατζέντα.

Μιλήσαμε, επίσης, για τον σεξισμό κατά των γυναικών πολιτικών στην Ελλάδα και τις επιθέσεις που συνεχώς δέχονται αλλά και για την σημασία της παρέμβασης της κοινότητας τόσο στην έμπρακτη υποστήριξης τους όσο και στον κοινωνικό στιγματισμό όσων τους επιτίθενται.

Τέλος αναφερθήκαμε σε μια εξέχουσα γυναικεία μορφή της Πολιτικής Θεωρίας, την Χάνα Άρεντ, και στην παρακαταθήκη που άφησε στην σύγχρονη πολιτική σκέψη και ζωή.

Γυναίκες και πολιτική. Μια συζήτηση με τη Σοφία Καναούτη (audio)

Η Σοφία Καναούτη διδάσκει Φύλο και Πολιτική στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι Fellow του New School for Social Research, και το έργο της εξετάζει τη σκέψη της Χάνα Άρεντ και του Κορνήλιου Καστοριάδη υπό το πρίσμα της αυτονομίας και της ισότητας.

Ακούστε εδώ την συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος