Γ. Περιστεράς, 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Worldssp300: Επόμενος στόχος το Πανευρωπαϊκό – Τι δήλωσε ο Έλληνας αναβάτης

Ο Γιάννης Περιστεράς, η νέα μεγάλη ελπίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας μίλησε στην ΕΡΤ για τη νέα του επιτυχία, την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσικλετών Worldssp300, στην Τσεχία.

«Το θαύμα έγινε στις 30 Ιουλίου. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας που κατάφερα να πάρω την 4η θέση στη βροχή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος» δήλωσε στις «Συνδέσεις».

Γ. Περιστεράς, 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Worldssp300: Επόμενος στόχος το Πανευρωπαϊκό – Τι δήλωσε ο Έλληνας αναβάτης

Mιλώντας για τη σημαντική διάκριση που πέτυχε καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει σε τόσο υψηλή θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσικλετών δήλωσε ότι η επιτυχία δεν ήταν τυχαία.

«Ταξιδεύω από πολύ μικρή ηλικία. Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη λόγω αγώνων και έχω πάρει και πολλές διακρίσεις, όπως νίκη της Ιταλίας και τρίτο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό» δήλωσε ο νεαρός αναβάτης.

Όπως αποκάλυψε o νεαρός αθλητής ξεκίνησε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από την ηλικία των τεσσάρων ενώ πήρε μέρος σε αγώνες δικύκλων μόλις έγινε οκτώ ετών.

«Ο επόμενος στόχος είναι να φέρω αποτελέσματα όπως αυτό της Τσεχίας, στη Γαλλία στις 10 Σεπτεμβρίου» πρόσθεσε από τη Νάξο όπου βρίσκεται αυτή την περίοδο για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ιστορική 4η θέση στην Τσεχία

Ο 18χρονος αθλητής έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που τερματίζει στην 4η θέση ενός αγώνα δίκυκλων παγκοσμίου επιπέδου. Πλέον έχει περισσότερους βαθμούς (13 συνολικά) από οποιονδήποτε άλλο συμπατριώτη μας που έχει τρέξει σε παρόμοιες κατηγορίες.

Ο νεαρός αθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχε εξαιρετικό ρυθμό στον αγώνα του Μοστ στην Τσεχία, με το Yamaha R3. Παρότι εκκίνησε από την 29η θέση, η ταχύτητα, ο ρυθμός και η σταθερότητά του, τον βοήθησαν να αναρριχηθεί στην κορυφαία δεκάδα. Παρά τη βροχή που ήταν ο μεγάλος αντίπαλος, ο 18χρονος κατάφερε να βρει πρόσφυση και την κατάλληλη αγωνιστική γραμμή ώστε να πιάσει τους πρωτοπόρους.

Αρκετοί αναβάτες μπήκαν στα πιτ για αλλαγή σε βρόχινα ελαστικά, αφού το νερό όλο και γέμιζε την πίστα. Ο Περιστεράς μπήκε τελευταία στιγμή για βρόχινα και μετέπειτα ακολούθησε τους τρεις πρώτους οι οποίοι είχαν μείνει στο σιρκουί με τα σλικ ελαστικά. Αυτή η απόφαση τον οδήγησε στην 4η θέση την οποία κράτησε μέχρι τέλους, γράφοντας έτσι ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Με πληροφορίες από Ertsports.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος