Γ. Ξανθούλης – Τι λέει για το βιβλίο του «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια»: «Πάντα στην πρώτη γραμμή, μικρά μονόπρακτα τα τραγούδια της»

«Η Μαρινέλλα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή», λέει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, με αφορμή το βιβλίο του «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια».

«Με τη Μαρινέλλα ήρθαμε πολύ κοντά από τη σειρά του Κουτσομύτη και μετά» είπε ανάμεσα σε άλλα ο συγγραφέας. «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά πια, όχι μόνο με τη Μαρινέλλα, αλλά και με τους περισσότερους ηθοποιούς που παίζανε» σημείωσε.

«Τα τραγούδια της είναι μικρά μονόπρακτα» παρατήρησε, ενώ πρόσθεσε: «Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η Μαρινέλλα είναι πάνω από τα τραγούδια της».

Για το πώς του γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μου έστειλε τότε ο θεός τον Φυντανίδη από την Ελευθεροτυπία, για να πάω να κάνω μια συνέντευξη στη Μαρινέλλα. Με έπιασε τρόμος ότι δεν έχω και πολύ ιδέα από αυτά τα πράγματα. Ε, ότι η Μαρινέλλα είναι ένας θρύλος, μια… “Καζαντζίδης”. Τρομοκρατημένος βρέθηκα στη “Νεράϊδα” και ξαφνικά είδα τη Μαρινέλλα. Ναι, και έπαθα μια “ηλεκτροπληξία”, ωραιότατη».

«Η Μαρινέλλα είναι κάτι ξεχωριστό. Εγώ πιστεύω ότι το ένστικτο και η θεατρικότητα που διαθέτει είναι κάτι που το έχεις, είτε δεν το ‘χεις», είπε.

Στην εκπομπή προβλήθηκε σπάνιο οπτικό υλικό από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος