Future Media Hubs: Η ΕΡΤ επιδιώκει να δημιουργήσει τον δικό της κόμβο καινοτομίας, το Ert Media Lab

Array

Σήμερα 12 Ιουλίου πραγματοποίηθηκε η ετήσια συνάντηση των μελών του οργανισμού Future Media Hubs, μέλος του οποίου συνιστά η ΕΡΤ. Η εν λόγω συνάντηση έλαβε χώρα στο Ραδιομέγαρο, στην Αγία Παρασκευή, όπου πολλά ζητήματα «έπεσαν στο τραπέζι», όπως η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στα media, η σύζευξη της πραγματικής με την εικονική πραγματικότητα καθώς επίσης και τα καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Η ΕΡΤ μέσω της δράσης αυτής επιδιώκει να προωθήσει τις πρωτοβουλίες της αλλά και να αναπτύξει τον δικό της κόμβο καινοτομίας, το Ert Media Lab», δήλωσε o Μάικ Νιούτζεντ, αν. Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας ΕΡΤ.

Στη συνάντηση των μελών του Future Media Hubs, συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, από δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και κόμβους καινοτομίας. Μία εκ των μελών, η Sarah Geeroms, δημιουργός του Future Media Hubs του VRT, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε ότι «όλοι μαζί, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα τοπικό αλλά και το παγκόσμιο σύστημα των ΜΜΕ».

Ο Τάσος Οικονόμου, Επικεφαλής Υποδιεύθυνσης Διαδικτύου της ΕΡΤ στον Τομέα της  Ενημέρωσης, επισήμανε ότι το μέλλον των Μέσων Ενημέρωσης βρίσκεται στο Metaverse, έναν κόσμο που αποτελεί πρόκληση να ξεχωρίσεις την αλήθεια.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος