«Φάσμα»- Νέος κύκλος εκπομπών στο EΡTNEWS: Η πυρκαγιά στον Έβρο και ο πόλεμος στη Γάζα

Το «Φάσμα» επιστρέφει στο ΕΡΤNEWS με νέο κύκλο εκπομπών. Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και κάθε δεύτερη Δευτέρα, στις 22:00ρίχνει φως σε αθέατες πτυχές των γεγονότων, αναδεικνύοντας άγνωστες ιστορίες και θέματα που χάνονται στον καταιγισμό των γεγονότων. Οι Γιάννης ΠαπαδόπουλοςΑλεξία ΚαλαϊτζήΈλενα Καρανάτση και Ελβίρα Κρίθαρη δίνουν χώρο και χρόνο στην έρευνα, με στόχο την τεκμηριωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση.

Η πυρκαγιά στον Έβρο

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο νομός Έβρου βίωσε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η φωτιά που έκαιγε αδιάκοπα για 17 ημέρες άφησε πίσω της περισσότερα από 800.000 στρέμματα καμένης γης, αλλά και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Το «Φάσμα» ταξίδεψε στην περιοχή και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και να ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή. Η εκπομπή αναδεικνύει, εξάλλου, τη δύσκολη διαδικασία αναγνώρισης των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν μέχρι και σήμερα θύματα αγνώστων στοιχείων.

Ο πόλεμος στη Γάζα

Το «Φάσμα» βρέθηκε στην εμπόλεμη ζώνη. Η Αλεξία Καλαϊτζή από το Ισραήλ και η Ελβίρα Κρίθαρη από την Αθήνα σκιαγραφούν την ανθρωπιστική τραγωδία που συντελείται κατά τη διάρκεια του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Παράπλευρες απώλειες, οικογένειες που αναζητούν τους ανθρώπους τους, αλλά και φυγή από τη χώρα είναι η πραγματικότητα ενός πολέμου και το «Φάσμα» φιλοδοξεί να την αναδείξει.

Παρουσίαση-έρευνα: Γιάννης Παπαδόπουλος, Αλεξία Καλαϊτζή, Έλενα Καρανάτση,  Ελβίρα Κρίθαρη 
Αρχισυνταξία: Λάζαρος Μπλέτσιος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Διεύθυνση παραγωγής: Στρατής Μπογδάνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος