Έχουν παντρευτεί αλλά το μετάνιωσαν. Πώς θα το καταλάβετε

Σύνοψη
  • Συνήθως οι άνδρες δεν μιλούν ούτε εκφράζονται όταν έχουν μετανιώσει που παντρεύτηκαν. Αποσύρονται συναισθηματικά ή κάνουν υπεραντιστάθμιση
  • Κάποιες συμπεριφορές τους μπορεί να είναι έκκληση για βοήθεια
  • Η κατανόηση και η ενσυναίσθηση μπορεί να βοηθήσουν μια σχέση να επιβιώσει

Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των ανδρών που είναι ευτυχισμένοι παντρεμένοι και εκείνων που μετανιώνουν κρυφά για τον γάμο τους.

Οι άντρες που έχουν μετανιώσει συνήθως δεν το λένε ευθέως. Αντίθετα, το δείχνουν μέσα από τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα βρίσκονται στα σήματα που εκπέμπουν, συχνά χωρίς καν να το συνειδητοποιούν οι ίδιοι.

Έχουν αποσυρθεί συναισθηματικά

Ένα χαρακτηριστικό των ανδρών που είναι δυστυχισμένοι στον γάμο τους είναι κι η συναισθηματική απόσυρση. Έτσι εκφράζουν τη λύπη τους.

Όταν ένας άνδρας είναι ευτυχισμένος στον γάμο του, επενδύει συναισθηματικά. Είναι παρών, προσεκτικός και συμμετέχει ενεργά στη σχέση. Διαφορετικά η συναισθηματική του εμπλοκή αρχίζει να μειώνεται.

Μπορεί να γίνει απόμακρος, να ενδιαφέρεται λιγότερο για συζήτηση ή να φαίνεται αφηρημένος. Αυτό δεν είναι κάτι που κάνει συνειδητά. Είναι περισσότερο ένας τρόπος για να προστατεύσει τον εαυτό του από περαιτέρω συναισθηματική δυσφορία.

Κάνουν υπεραντιστάθμιση

Οι άνδρες πολλές φορές προσπαθούν να κρύψουν τη δυσφορία που αισθάνονται, είτε με δώρα είτε περνώντας υπερβολικό χρόνο με τη σύζυγό τους.

Είναι σαν να προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους (και ίσως τον κόσμο) ότι όλα είναι μια χαρά. Αλλά πίσω από αυτό το προσωπείο, υπάρχει συχνά ένα αίσθημα ματαίωσης και προσωπικής ενοχής που προσπαθεί επίπονα να το κρύψουν.

Αποφεύγουν τους μελλοντικούς σχεδιασμούς

Οι άνδρες που μετανιώνουν για τον γάμο τους συχνά αποφεύγουν να μιλούν για το μέλλον.

Αποφεύγουν να κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια, όπως η αγορά σπιτιού ή η απόκτηση παιδιού Είναι σαν να νιώθουν αμήχανα να δεσμευτούν σε ένα μέλλον που δεν είναι σίγουροι ότι θέλουν.

Έτσι, αν ο σύντροφός σας αποφεύγει συστηματικά τις συζητήσεις που αφορούν στο μέλλον, ίσως αξίζει να το διερευνήσετε περαιτέρω. Μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί συχνά να αποκαλύψει περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

Σας κάνουν συνεχώς κριτική

Μπορεί να έκανε πάντα κριτική, αλλά ξαφνικά η κατάσταση γίνεται μόνιμη. Χωρίς καυγάδες ή ανοιχτές διαφωνίες ένα υπόγειο ρυάκι αντιρρήσεων ποτίζει τη σχέση σας. Εστιάζει σε όλα τα αρνητικά. Πράγματα στα οποία κάποτε δεν έδινε σημασία, ξαφνικά έγιναν ενοχλητικά και ανυπόφορα.

Αν ο σύζυγός σας ασκεί συνεχώς κριτική ή παραπονιέται για εσάς ή τις πράξεις σας, αυτό μπορεί να αντανακλά την εσωτερική του πάλη και όχι κάποιο πραγματικό πρόβλημα μαζί σας.

Σας κρατούν σε απόσταση

Σε μια υγιή σχέση, τα ζευγάρια μοιράζονται τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους. Είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί ο δεσμός και να δημιουργηθεί μια βαθύτερη σύνδεση.

Όταν όμως ένας άνδρας αρχίζει να μετανιώνει για τον γάμο του, μπορεί να μοιράζεται λιγότερα για την προσωπική του ζωή. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν μιλάει τόσο πολύ για τη μέρα του, τις σκέψεις του ή τα συναισθήματά του. Είναι σαν να χτίζει ένα αόρατο τείχος γύρω από τον εαυτό του.

Κάνουν συγκρίσεις

Οι δυσαρεστημένοι παντρεμένοι, μπορεί να συγκρίνουν τον γάμο τους με τους γάμους άλλων, τη σύζυγό τους με άλλες, ή ακόμη και τη ζωή τους πριν από τον γάμο με την τωρινή τους κατάσταση.

Το ρητό: «Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς», είναι ξεκάθαρο. Όταν ο σύντροφός σας σάς συγκρίνει συνεχώς, αυτό είναι σημάδι δυσαρέσκειας

Αμφιβολίες, το μυαλό τους βασανίζουνε πολλές

Είναι φυσικό για όλους να έχουν αμφιβολίες ή φόβους περιστασιακά, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες δεσμεύσεις όπως ο γάμος.

Ωστόσο, όταν αυτές οι αμφιβολίες γίνονται μόνιμες, κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Μπορεί να αρχίσει να αμφισβητεί την απόφαση να παντρευτεί ή να αναρωτιέται φωναχτά αν θα ήταν πιο ευτυχισμένος ανύπαντρος.

Τι να κάνουμε

Η πολύπλοκη φύση των ανθρώπινων συναισθημάτων και σχέσεων μας εμποδίζει να καταλάβουμε τι περνάει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

Κι όμως αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να είναι μια έκκληση για βοήθεια. Το κλειδί εδώ είναι η κατανόηση και η ενσυναίσθηση. Έτσι μπορεί ο άλλος να «ξεκλειδώσει» και να «ξανασυνδεθεί».

Τη σημερινή εποχή πολλά ζευγάρια περνούν μέσα από παρόμοιες προκλήσεις. Με υπομονή και καλή θέληση καταφέρνουν να επιβιώσουν και η σχέση τους να ισχυροποιηθεί και να σφυρηλατηθεί.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος