“ΕΡΤ Backstage”: Ξενάγηση μέσα στην αίθουσα σύνταξης των ειδήσεων του ΕΡΤNEWS – Πώς λειτουργεί, τι λένε οι εργαζόμενοι

Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στη μεγαλύτερη αίθουσα σύνταξης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περιηγήθηκε η κάμερα της εκπομπής “ΕΡΤ Backstage”. Στον χώρο εργάζονται περίπου 100 δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένης της συντακτικής ομάδας του ertnews.gr.

Την ξενάγηση πραγματοποίησαν ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης και ο επικεφαλής του ertnews.gr, Τάσος Οικονόμου.

Δημοσιογράφοι, μέλη της μεγάλης ενημερωτικής οικογένειας της ΕΡΤ, μίλησαν για την καθημερινότητά τους.

Μεταξύ άλλων, ο Φώτης Καφαράκης ανέφερε: «Ξέραμε ότι επί σειρά ετών τα γραφεία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ήταν διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία του Ραδιομεγάρου, οπότε το λογικό ήταν να υπάρξει ένας ενιαίος χώρος στον οποίο θα στεγαστούν οι δημοσιογράφοι για να μπορέσουν να ανταλλάσσουν απόψεις και να υπάρχει μια κεντρική διαχείριση της πληροφορίας. Αυτό λοιπόν που κάναμε ήταν να δημιουργήσουμε αυτόν τον χώρο. Μας βοήθησε, είναι η αλήθεια, και η συγκυρία. Ήταν η πανδημία. Ένα μεγάλο κομμάτι της εταιρείας δούλευε με τηλεργασία, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε η δυνατότητα να γκρεμίσουμε και να ξαναχτίσουμε».

Ο Τάσος Οικονομου, επισήμανε σχετικά: «Η ενιαία αίθουσα σύνταξης είναι μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει από την ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές επιταγές στο συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι δεδομένο ότι αυτή η κατεύθυνση της ενοποίησης, δηλαδή, των μέσων (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο) και τα ρεπορτάζ που αυτά παρουσιάζουν πρέπει να πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο, σε μια ενιαία αίθουσα σύνταξης και οι δημοσιογράφοι όλων αυτών των μέσων να μπορέσουν να συνεργάζονται αρμονικά και να διαμοιράζονται αποτελεσματικά και με ταχύτητα τις πληροφορίες, όπου και όταν αυτό απαιτείται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος