Επτά συμβουλές για να μας χαμογελάσει η τύχη

Ήταν το πρώτο καλοκαίρι μετά την πανδημία. Οι άνθρωποι μόλις είχαν αρχίσει να ταξιδεύουν. Κινούνταν με προσοχή και παίρνοντας όσα περισσότερα μέτρα ασφαλείας μπορούσαν. Παντού με οδηγίες, με μάσκες, με αντισηπτικά. Και κυρίως κρατούσαν αποστάσεις.

Γυρίζαμε από τη Σύρο. Στο καράβι δεν έπεφτε καρφίτσα. Και ήταν όλοι στο κατάστρωμα. Κανείς δεν διακινδύνευε να είναι σε κλειστό χώρο με τόσο κόσμο.

Στεκόμασταν σαν χαζοί, όρθιοι στο κατάστρωμα, μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που έψαχναν κάπου να καθίσουν. Εγώ άρχισα να σκέφτομαι ότι ήταν λάθος να ταξιδέψουμε. Με έπιασε φόβος απο τον συνωστισμό. Δεν υπήρχε χώρος, ούτε καθίσματα. Πώς θα περνούσε το ταξίδι;

Η μεγάλη μου κόρη απτόητη. Έψαχνε να βρει τρόπο να καθίσουμε και να είμαστε ασφαλείς. Έφυγε, και μετά από λίγο γύρισε με μια ντάνα καρέκλες. Τις έστησε κυκλικά και μας φώναξε. Κάποιοι τη ρώτησαν που βρήκε τις καρέκλες και έφεραν και εκείνοι. Το κατάστρωμα γέμισε με κύκλους από πλαστικές καρέκλες.

Σκέφτηκα ότι η κόρη μου έκανε το ίδιο και στη ζωή της. Δημιουργούσε χώρο ακόμα και όταν δεν υπήρχε. Μπορεί να μην διέθετε τα καλύτερα μέσα, αλλά αξιοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα είχε.

Είχαμε την τύχη με το μέρος μας που ανάμεσα σε τόσο κόσμο βρήκαμε καρέκλες ή ήμασταν τυχεροί που ήταν μαζί μας η Νίνα;

Μήπως τελικά η στάση και η κίνηση κάποιου επηρέασε το πόσο «τυχεροί» ήμασταν σ’ εκείνο το κατάστρωμα το γεμάτο από φοβισμένους ανθρώπους;

Κάποιοι μπορεί να φαίνεται ότι έχουν την τύχη με το μέρος τους. Ωστόσο μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς.Την τύχη την φτιάχνουμε μόνοι μας.

Ας δούμε επτά συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να την ενισχύσουμε.

Ευελιξία

Εάν η ευκαιρία δεν χτυπάει φτιάξε μόνος σου μια πόρτα.

Θετική στάση

Η μόνη διαφορά μιας καλής και μιας κακής μέρας είναι η στάση μας. Συνήθως μπορούμε να βρούμε έναν θετικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μπορεί να έχουμε στη ζωή. Εάν, για παράδειγμα, αποτύχουμε σε κάποιες εξετάσεις μπορούμε να το δούμε ως ευκαιρία για να μάθουμε κάτι παραπάνω και να βελτιωθούμε στη συνέχεια.

Ευγνωμοσύνη

Ας αναλογιστούμε τα καλά στη ζωή μας. Να νιώθουμε τυχεροί ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε. Μπορούμε να μάθουμε να νιώθουμε ευγνώμονες για τη στέγη πάνω από το κεφάλι μας·  ιδίως τώρα που έχει γίνει τόσο ακριβή. Να μάθουμε να είμαστε ευγνώμονες για το φαγητό που έχουμε να φάμε, για τα χέρια μας και τα πόδια μας που μπορούμε να τα κινούμε. Για τον ήλιο που έχουμε. Κάποιοι δεν είναι τόσο τυχεροί να τα έχουν όλα αυτά στη ζωή τους.

Σκληρή δουλειά

Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον είχε πει πως «η ευφυία είναι 1% έμπνευση και 99% ιδρώτας». Η σκληρή δουλειά είναι το μυστικό της τύχης.

Όταν κλείνει μια πόρτα

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο γεγονός, μπορούμε να θρηνούμε ή να προχωρήσουμε. Αν συνεχίζουμε να κοιτάμε την κλειστή πόρτα, δεν θα δούμε τελικά την ανοιχτή.

Απολαύστε τη διαδρομή

Όταν μάθουμε πώς να εκτιμούμε αυτά που καταφέρνουμε κάθε μέρα θα νιώθουμε τυχεροί και δεν θα στενοχωριόμαστε που δεν έχουμε πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

Επιλέξτε την καλοσύνη

Δεν έχει σημασία αν είστε καλοί με τον καλύτερό σας φίλο ή με κάποιον άγνωστο. Οι καλές πράξεις που κάνουμε έχουν μεγαλύτερη επίδραση απ’ ότι νομίζουμε. Και για τον αποδέκτη και για μας.

Μπορούμε να ενισχύσουμε την καλή μας τύχη λοιπόν, εάν έχουμε ευελιξία, θετική στάση, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τα μικρά, εάν δουλεύομε σκληρά, αν προχωράμε παρά τις αντιξοότητες και εάν επιλέξουμε την καλοσύνη στη ζωή μας. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος