ertnews.gr

Ελληνικός θρίαμβος 8 βραβείων στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας – Στην κορυφή οι μαθητές, στην τρίτη θέση οι φοιτητές

Η μαθητική Microgreens - Magicgreens κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο φεστιβάλ GEN-E ανάμεσα σε 41 χώρες και η φοιτητική Drug n Drop την τρίτη θέση, ανάμεσα σε 22 συμμετοχές. Ηχηρές διακρίσεις του JA Greece.
15/07 08:30
Ελληνικός θρίαμβος 8 βραβείων στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας – Στην κορυφή οι μαθητές, στην τρίτη θέση οι φοιτητές

Ελληνική υπεροχή του Junior Achievement Greece στο φεστιβάλ νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Gen-E 2022 στο Ταλίν της Εσθονίας, με το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο να κατακτά η μαθητική ομάδα από Γυμνάσιο του Κιλκίς Microgreens – Magicgreens και το τρίτο η φοιτητική Drug n Drop! Συνολικά, το διήμερο 13-14 Ιουλίου η Ελλάδα απέσπασε οκτώ βραβεία διαφόρων κατηγοριών στον διαγωνισμό.

Διαβάστε ακόμα:

“Migrogreens – Magicgreens” για «έξυπνη» καλλιέργεια μικρολαχανικών ― Οι εμπνευστές της μαθητικής StartUp μιλούν στο ertnews.gr για την ιδέα τους

“Drug n Drop” για την «έξυπνη» διαχείριση φαρμάκων ― Οι εμπνευστές της φοιτητικής StartUp μιλούν στο ertnews.gr για την ιδέα τους

Όμως, οι διακρίσεις ήρθαν από νωρίς, αφού αρχικά, έξι ηχηρές διακρίσεις κατέκτησε η Ελλάδα και το JA Greece σε μια πρώτη «συγκομιδή» βραβείων της Τετάρτης.

Ο γενικός διευθυντής του JA Greece Αργύρης Τζικοπουλος δήλωσε μετά από τις πρώτες απονομές: «Η συστηματική δουλειά των τελευταίων χρόνων απέδωσε καρπούς φέρνοντας στην Ελλάδα αυτές τις σημαντικές διακρίσεις. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς».

Ο φοιτητής Νικόλας Σπυρέλλης της Drug n Drop διακρίθηκε με το βραβείο ηγετικής προσωπικότητας JA Alumni Europe Leadership Award.

Το ίδιο αντίστοιχο βραβείο κέρδισε ο μαθητής Αλέξανδρος Κατσαρώνας της Microgreens – Magicgreens.

Η φοιτητική Drug n Drop κέρδισε το ειδικό βραβείο GAM Investments Financial Sustainability & Growth Award.

Το πρώτο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας Social Innovation Relay 2022 που είχε ήδη κατακτήσει, παρέλαβε η μαθητική Food for Thought από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δύο ακόμη διακρίσεις κατέκτησαν δύο ελληνικά σχολεία για την εκπαίδευση που παρείχαν στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Τους απονεμήθηκε ο τίτλος Επιχειρηματικό Σχολείο 2022 – Entrepreneurial School Award 2022. Πρόκειται για τα σχολεία: Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου.

Το ERTnews.gr και η ΕΡΤ καλύπτουν τη διοργάνωση στην Εσθονία.

Αποστολή – Ταλίν: Βαγγέλης Λιακόγκονας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version