«Ελίζα» – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού: Ξεκίνησε η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 10454 (video)

Για τη νεοσύστατη τηλεφωνική γραμμή «Ελίζα» που αφορά στην πρόληψη της βίας κατά των παιδιών, και δημιουργήθηκε από το Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση τιυ Παιδιού, μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκυριακο» η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού του Σωματείου, Βάννα Μαρκετάκη.

«Η μηδενική ανοχή είναι ζητούμενο. Σημαίνει ότι δεν γυρνάμε το βλέμμα, δεν γυρνάμε το πρόσωπο σε κάθε υποψία που ενδεχομένως να έχουμε όταν βρισκόμαστε κοντά σε παιδιά. Γνωρίζουμε ότι η κακοποίηση συμβαίνει συχνά κατεξοχήν μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Να είμαστε ικανοί και να αναγνωρίσουμε την κακοποίηση ή / και την παραμέληση, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην απώλεια της ζωής ενός παιδιού» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μαρκετάκη.

«Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454 απαντά στις ανησυχίες σας για το εάν ένα παιδί κακοποιείται ή παραμελείται.

Μιλήστε μας. Γιατί τα παιδιά είναι ευθύνη όλων μας.

Καλέστε στη ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ στο 10454.

*Αστική χρονοχρέωση από σταθερό Cosmote, 0,171€ ανά λεπτό συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Από άλλα δίκτυα σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, χρέωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον τιμολόγιο του παρόχου

Η «Ελίζα» είναι μια ΜKO με σκοπό να προστατεύει και να προάγει τα δικαιώματα παιδιών που έχουν υποστεί είτε κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίησή ή παραμέληση.

Πρόκειται για τη μόνη εξειδικευμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα, με σκοπό της να προστατεύει και να προάγει τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν υποστεί, είτε κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση με έμφαση στις ηλικίες 0-5 ετών.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος