Εξαγορά «μαμούθ» της Disney: 8,61 δισ. για το 33% της Hulu από τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Comcast – Τι θα γίνει με το ABC

Την εξαγορά, επισήμως πλέον, του υπολοίπου 33% των μετοχών της Hulu που κατέχει η Comcast σχεδιάζει επίσημα να εξαγοράσει η Disney.

«Η απόκτηση του μεριδίου της Comcast στο Hulu σε εύλογη αγοραία αξία θα προωθήσει τους στόχους μας», ανέφερε η Disney, η οποία είναι έτοιμη να καταβάλλει περίπου 8,61 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επισημαίνεται ότι η προσφορά της Disney για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών ξεκίνησε το 2019 στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της ίδιας και της Comcast, που αποτίμησε την χρηματιστηριακή αξία της Hulu σε περίπου 27,5 δισ. δολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, εξέφρασε δημόσια τους τελευταίους μήνες την πρόθεσή του να αποκτήσει τις υπόλοιπες μετοχές της υπηρεσίας streaming, λέγοντας τον Μάρτιο ότι «μελέτησε την επιχείρηση πολύ, πολύ προσεκτικά».

Η απόφαση πάρθηκε, δεδομένου ότι ο γίγαντας της ψυχαγωγίας κάνει δραματικές αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ, με τον Ίγκερ να μιλά για την πιθανότητα να πουλήσει το τμήμα του ABC και να αναζητά έναν «στρατηγικό εταίρο» για το ESPN καθώς στοχεύει να μεταβεί γρήγορα σε υπηρεσία streaming.

Η Hulu

Ιδρύθηκε το 2007 με κοινoπραξίας μιας ομάδας κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων των 21st Century Fox, Comcast και της πρώην μητρικής εταιρείας Time Warner του CNN.

Τα τελευταία έτη, αυτές οι εταιρείες έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στις δικές τους πλατφόρμες streaming.

Πάντως, η Disney δεν είναι ακόμη βέβαιη πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, ωστόσο αναμένει ότι θα ολοκληρωθεί τo 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος