Εκλογές 2023: Από τα κέντρα των εξελίξεων κάλυψε τον 24ωρο τηλεοπτικό μαραθώνιο η ΕΡΤ

Ο εκλογικός μαραθώνιος της ΕΡΤ είχε αρχίσει από τις 5 τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλοι οι ρεπόρτερ και ανταποκριτές μετέδιδαν τον παλμό με διαρκείς συνδέσεις από τα κέντρα των εξελίξεων κατά τη διάρκεια των εκλογών της 21ης Μαΐου. Όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρέθηκε από πολύ νωρίς επί ποδός. Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας και τρισδιάστατων γραφικών, στις 7 το απόγευμα ο Γιώργος Κουβαράς, παρουσίασε το πανελλαδικό exit poll, για τα ποσοστά των κομμάτων, αλλά και την εκτίμηση των εδρών που λαμβάνουν στη Βουλή.

Ο Απόστολος Μαγγιριάδης, με τη βοήθεια ειδικών, ανέλυαν τα εκλογικά σενάρια στον διαδραστικό πίνακα. Μία καινοτομία που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ελληνική τηλεόραση. Με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη οι τηλεθεατές μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλα τα πιθανά σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης..

Στο στούντιο της ΕΡΤ, βρέθηκαν, εκτός από πολιτικούς, προσωπικότητες της οικονομικής, κοινωνικής, πνευματικής ζωής οι οποίοι σχολίασαν τα αποτελέσματα. Από τις 17:30, η ΕΡΤ3 εξέπεμπε με διερμηνεία στην νοηματική το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1, ενώ στην πρώτη γραμμή βρέθηκε και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος