Διακοπές με Airbnb: «Χτυπούν κόκκινο» οι κρατήσεις τον Δεκαπενταύγουστο – Πίνακες τιμών ανά περιοχή (video)

Ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης και κυρίως στους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς που διαθέτει η χώρα μας, πήγαινε κόντρα στα «προγνωστικά» για το καλοκαίρι του 2021 ήδη από τις αρχές Μαρτίου είχαμε αναφέρει ότι οι προ-κρατήσεις μέσω της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης που έχουν επιλέξει πλέον οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο), είχαν χτυπήσει «κόκκινο» ιδιαίτερα για ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή/και κοινόχρηστη πισίνα.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μπάκας στον επικεφαλής του ertnews.gr, Τάσο Οικονόμου, όπου και αναλύει τιμές ανά περιοχή

Το μεγαλύτερο ποσοστό προερχόταν κυρίως από αλλοδαπούς τουρίστες που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και δεν επηρεάζονται από την οικονομική κρίση και παράλληλα έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας AirDNA (η οποία εξειδικεύεται στην ανάλυση των δεδομένων των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων), η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό με 120% αύξηση των κρατήσεων το διάστημα 16 Απριλίου – 15 Μαΐου, σε σχέση με τις προηγούμενες 30 ημέρες, όταν η αύξηση στο σύνολο των προορισμών στην Ευρώπη ήταν 60%. Το άνωθεν δεδομένο, αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτελεί την πρώτη επιλογή όσων αλλοδαπών θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας αλλά και την απήχηση της χώρας μας για το καλοκαίρι του 2021.

του προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εγγραφές ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς αυξάνονται λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται για το φετινό καλοκαίρι. Η γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε σχετικό δημοσίευμά ανακοίνωσε την έλλειψη σπιτιών για βραχυχρόνια μίσθωση στην πλατφόρμα της ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αναμένεται έκρηξη της ζήτησης τους επόμενους μήνες για σπίτια και εναλλακτικά καταλύματα και υψηλότερες κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περυσινό. Γι’ αυτό και σπεύδει να προειδοποιήσει ότι δεν θα έχει αρκετούς οκοδεσπότες για να καλύψει τη ζήτηση. Ειδικά σε μη αστικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφεται υψηλό ποσοστό προ-κρατήσεων τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σχεδόν στο σύνολο των τουριστικών προορισμών της χώρας μας τόσο στην ηπειρωτική όσο και στην νησιωτική Ελλάδα.

Δείτε εδώ τους πίνακες με τις ζητούμενες τιμές για προ-κρατήσεις σε περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας

Οι Έλληνες γνωρίζουν την ηπειρωτική Ελλάδα:

Τη φετινή χρονιά ο οδικός τουρισμός, τα περίφημα «road trips»  γνωρίζουν νέα άνθιση τόσο από τον εγχώριο τουρισμό, όσο και από αλλοδαπούς που θα επιλέξουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μη ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι του 2020 πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες επέλεξαν να μη μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία) λόγω της πανδημικής κρίσης, με αποτέλεσμα να καταγραφεί σημαντική άνοδο των ταξιδιών με αυτοκίνητο. Όλοι μας θυμόμαστε τις εικόνες στα μέσα Ιουνίου της περσυνής χρονιάς στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας, η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη. Οχήματα από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τη Σερβία (τη μόνη τρίτη χώρα που επιτρέπεται να περνά τα ελληνικά σύνορα, μέχρι τις αρχές Ιουλίου) σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα το παρόν στη χώρα μας μέσω οδικού δικτύου έδωσαν Γερμανοί, Αστριακοί, Ελεβετοί, Πολωνοί, Σουηδοί, Φιλανδοί και Γιουγκοσλάβοι.

Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι προ-κρατήσεις είναι σε επίπεδα άνω του 80-85%.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά την διάρκεια αναζήτησης τουριστικού προορισμού ενημερώνουν τους επισκέπτες μέσω ενημερωτικών αναρτήσεων, όπως «Έφόσον έχετε ακόμη μέρες για τη διαμονή σας, επιλέξτε δωρεάν ακύρωση για μεγαλύτερη ευελιξία. Με τη δωρεάν ακύρωση τα σχέδιά σας μπορούν να αλλάξουν χωρίς πρόβλημα!» και «Από τις 6 Απριλίου 2020, η πολιτική ακύρωσης που επιλέγετε θα ισχύει ανεξάρτητα από την κατάσταση με τον Κορονοϊό. Σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση με επιλογή δωρεάν ακύρωσης σε περίπτωση που αλλάξουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος