«Δεν θέλω να πεθάνω!»: Κραυγή αγωνίας ενός κοριτσιού μέσα από το καταφύγιο (video)

«Δεν θέλω να πεθάνω! Θέλω αυτό να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται…»

Η μικρή Βλάντα βρίσκεται με την οικογένειά της σε ένα υπόγειο καταφύγιο, για να προστατευθεί από τους βομβαρδισμούς. Φοβάται και κλαίει, χωρίς να μπορεί να συλλάβει τι είναι αυτό που συμβαίνει. Απλώς θέλει να τελειώσει.

«Ξύπνησα εξαιτίας αυτού του μεγάλου μπουμ σήμερα το πρωί. Κατάλαβα ότι ήταν ο πόλεμος».

Οι Ουκρανοί αναζητούν ασφάλεια μετά την εισβολή της Ρωσίας, είτε εγκαταλείποντας με όποιον τρόπο μπορούν τη χώρα, είτε αναζητώντας καταφύγιο κάτω από τη γη.

Απελπισμένοι οι γονείς, νιώθουν ανήμποροι να εξηγήσουν τη βία στα παιδιά τους…

«Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου, για τα παιδιά ανησυχώ», λέει στο Bloomberg η Κριστίνα Κιριένκο, κάτοικος της περιοχής. «Ξυπνούν και κλαίνε και ρωτούν τι έγινε μαμά; Τι να τους πω; Τι να τους απαντήσω; Ο πόλεμος; Δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό καθόλου. Με ρωτάνε, τι πρέπει να κάνω;»

Ο Βιτάλι Κοβάλ, Ουκρανός πρόσφυγας στην Πολωνία, ξεκίνησε το ταξίδι του με τη γυναίκα και το νεογέννητο μωρό τους τον περασμένο Απρίλιο.

«Μόλις άρχισε να κλιμακώνεται η κατάσταση από τα ρωσικά στρατεύματα, μετακομίσαμε από το Χάρκοβο στο Κίεβο. Και σκεφτόμασταν ότι ήμασταν ασφαλείς εκεί. Αφήσαμε τα δύο σκυλιά μας με έναν φίλο εκεί γιατί δεν προλαβαίναμε να τους βγάλουμε διαβατήριο ή άδειες, ή ό,τι χρειαζόταν τελοσπάντων… Και τώρα σκεφτόμαστε τι να κάνουμε από εδώ και πέρα… Μάλλον θα πάμε στο Βρότσλαβ (Wroclaw), να πάρουμε μια ανάσα και να αποφασίσουμε από εκεί… Πριν φύγουμε, υπήρξαν κάποιες εκρήξεις, ή πυραυλικές επιθέσεις, και το μόνο ασφαλές μέρος ήταν το μετρό του Χάρκοβο… Αυτή είναι η ζωή μας τώρα και δεν έχουμε ιδέα τι θα απογίνουμε».

Πηγή: Bloomberg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος