Δεν γίνεται σίκουελ της Κυρίας Νταπφάιερ χωρίς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

Ο Chris Columbus έχει σκηνοθετήσει μερικές από τις πιο εμπορικές επιτυχίες, όπως τα δύο πρώτα «Harry Potter» και «Μόνος στο Σπίτι». Λίγο έλειψε ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης να έκανε ένα ακόμα σίκουελ, αυτό της ταινίας του 1993 «Η Κυρία Doubtfire». Σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφορικά με τις τότε φήμες πως θα σκηνοθετούσε σίκουελ, εκείνος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αλλά δήλωσε ότι αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει σήμερα χωρίς τον Robin Williams. Για αυτόν τον ρόλο ο ηθοποιός είχε κερδίσει χρυσή σφαίρα αλλά πάνω από όλα, τις καρδιές του κοινού.

Η μεταμόρφωση του ηθοποιού σε έναν απελπισμένο άφραγκο ηθοποιό πατέρα που μεταμορφώνεται σε οικιακή βοηθός για να συμμετέχει στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών του, για τα οποία το δικαστήριο του απαγόρευσε να έχει κοινή επιμέλεια, ήταν σαρωτική, όπως και η ερμηνεία του εκλιπόντα ηθοποιού.

Ο σκηνοθέτης, λάτρεψε τον σπιρτόζο ευφυή κωμικό και Standup comedian προσθέτοντας στις συνεργασίες τους δύο χρόνια αργότερα στην κωμωδία «9 μήνες» αλλά και στην κοινωνική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1999 «ο Άνθρωπος των δύο αιώνων», χωρίς όμως καμία από τις επόμενες ταινίες να πλησιάσει την επιτυχία της «Κυρίας Doubtfire».

Ο Κρις Κολόμπους γνώριζε την πρόθεση του στούντιο να προχωρήσει σε σίκουελ μετά τον θάνατο του Γουίλιαμς, κάτι με το οποίο ήταν τελείως αντίθετος ο ίδιος. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η γνώμη του και για τη μεταφορά της επιτυχημένης ταινίας σε musical στο  Broadway. Συγκεκριμένα είπε ότι όσο καλός και αν είναι ο πρωταγωνιστής, που μάλιστα πήρε και εξαιρετικές κριτικές, δεν είναι σίγουρα ο Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Η κινηματογραφική ταινία έχει μεταφερθεί στο παρελθόν στο θεατρικό σανίδι, μάλιστα και στην Ελλάδα.

Μια τόσο χαρακτηριστική ερμηνεία, όπως αυτή του Ρόμπιν, είναι από μόνη της ένας υποκριτικός μπούσουλας για τους ηθοποιούς, όμως και ένας περιορισμός στα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν, αφού, όπως είπε και ο Κρις Κολόμπους, «ο Ρόμπιν ήταν μοναδικός σε ό,τι έκανε».

Η πρώτη προσπάθεια μεταφοράς ενός σίκουελ της ταινίας στη μεγάλη οθόνη έγινε το 2001, ιδέα που εγκαταλείφθηκε το 2006 εξαιτίας του μέτριου σεναρίου. Το ίδιο σχέδιο ήρθε και πάλι στο προσκήνιο το 2014, τότε μάλιστα που συνάντησε ο σκηνοθέτης για τελευταία φορά τον Ρόμπιν. Το σενάριο που είχαν στα χέρια τους «ήταν απλά υπέροχο» και όλα έδειχναν ότι η ταινία θα γινόταν πραγματικότητα, όμως η αυτοκτονία του ηθοποιού ακύρωσε αυτόματα το πρότζεκτ.

Δεν γίνεται σίκουελ της Κυρίας Νταπφάιερ χωρίς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς
@AP Photo/Eric Risberg

Η πρώτη ταινία βασίστηκε στο βιβλίο της Anne Fine «Alias Madame Doubtfire» και στον διπλό ρόλο του Daniel Hillard/Κυρίας Doubtfire, ο Robin Williams επισκίασε ακόμα και τους συμπρωταγωνιστές Pierce Brosnan και Sally Fields.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος