CNN: Ένας δισεκατομμυριούχος «γεννιόταν» κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

Στα 573 υπολογίζονται τα άτομα που έχουν γίνει δισεκατομμυριούχοι από το 2020, φτάνοντας το σύνολο παγκοσμίως σε 2.668, βάσει μιας ανάλυσης που δημοσίευσε η Oxfam, συνομοσπονδία φιλανθρωπικών οργανώσεων που επικεντρώνονται στην ανακούφιση της παγκόσμιας φτώχειας.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει ότι ένας νέος δισεκατομμυριούχος «γεννιόταν» κάθε περίπου 30 ώρες, έως τώρα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το περιοδικό Forbes, καταπιάνεται με την αύξηση της ανισότητας τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, οι δισεκατομμυριούχοι έχουν δει τη συνολική καθαρή τους περιουσία να εκτινάσσεται κατά 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στη διάρκεια της πανδημίας, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα μεγάλο μέρος της αύξησης τροφοδοτήθηκε από κέρδη στις χρηματιστηριακές αγορές, τα οποία υποβοηθήθηκαν από τις κυβερνήσεις που διοχέτευσαν χρήματα στην παγκόσμια οικονομία, ούτως ώστε να βοηθήσουν εν μέσω του πλήγματος του κορονοϊού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της συσσώρευσης πλούτου παρατηρήθηκε τον πρώτο χρόνο της πανδημίας. Ακολούθως, η τάση μειώθηκε σταδιακά, όπως έκανε γνωστό ο Μαξ Λόσον, επικεφαλής της πολιτικής για την ανισότητα στην Oxfam.

Σημειώνεται στο μεταξύ, ότι υπολογίζεται πως ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις που φέρνει θα μπορούσαν να ωθήσουν έως και 263 εκατομμύρια ανθρώπους σε ακραία φτώχεια φέτος, αντιστρέφοντας μια πρόοδο δεκαετιών, βάσει άλλης έκθεσης της Oxfam που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσο δραματική αύξηση της φτώχειας και αύξησης του πλούτου την ίδια στιγμή στην ιστορία», σημείωσε σχετικά ο Λόσον.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος