Οι κρατήσεις Πρωτοχρονιά και Φώτα στους χειμερινούς προορισμούς – Οι διαθεσιμότητες της «τελευταίας στιγμής» (πίνακες – video)

Τα φετινά Χριστούγεννα καθώς και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, οι Έλληνες φαίνεται να επέλεξαν κυρίως εγχώριους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και να αποφεύγουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς του εξωτερικού. Όσον αφορά τις ημέρες των Χριστουγέννων 24/12-26/12, οι πληρότητες «χτύπησαν» κόκκινο σχεδόν στο σύνολο των ορεινών προορισμών.

του προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα

Οι κρατήσεις Πρωτοχρονιά και Φώτα στους χειμερινούς προορισμούς – Οι διαθεσιμότητες της «τελευταίας στιγμής» (πίνακες – video)Οι προ-κρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ( ολόκληρα διαμερίσματα- κατοικίες ή/και chalet ) στο σύνολο σχεδόν των δημοφιλών χειμερινών προορισμών έχουν αγγίξει ακόμη και το 100% σε Αράχωβα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Τρίκαλα Κορινθίας καθώς και στους Αρκαδικούς προορισμούς ( Δημητσάνα, Βυτίνα, κλπ) όπου πλέον κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η ζήτηση ήταν αυξημένη από τα μέσα Νοεμβρίου καταγράφοντας εντυπωσιακές πληρότητες για τις εορταστικές ημέρες τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς, με τα διαθέσιμα πλέον ακίνητα υψηλών προδιαγραφών (chalet 90τμ-110τμ με 3Υ/Δ) να αγγίζουν ακόμη και τα 1.100 ευρώ για 2 διανυκτερεύσεις.

Για την κινητικότητα στους ορεινούς προορισμούς και τις διαθεσιμότητες αυτή την περίοδο αιχμής, μίλησε στον συντάκτη του ertnews.gr Βαγγέλη Λιακόγκονα, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Λόγω της αυξημένης κίνησης, αλλά παράλληλα και για λόγους μη συνωστισμού , δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που επέλεξαν να κινηθούν σε χειμερινούς προορισμούς όπως η λίμνη Πλαστήρα, ο Προυσός Ευρυτανίας, το Λιτόχωρο Πιερίας, την Ελάτη Τρικαλών καθώς και την Ορεινή Ναυπακτία, προορισμοί περισσότερο οικογενειακή και παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις και οικονομικότεροι.

Οι κρατήσεις Πρωτοχρονιά και Φώτα στους χειμερινούς προορισμούς – Οι διαθεσιμότητες της «τελευταίας στιγμής» (πίνακες – video)

Σήμερα, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την ημερά των Χριστουγέννων οι άνωθεν προορισμοί καταγράφουν ακόμη και μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ οι τιμές για μια οικογένεια με 2 παιδία κυμαίνονται από 115 ευρώ έως και 300 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ξενοδοχειακές μονάδες. Σε πολλές περιπτώσεις, η διαθεσιμότητα είναι διψήφιος αριθμός.

Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται σε ρεπορτάζ για το ποσοστό κρατήσεων τις εορταστικές ημέρες τόσο σε ξενοδοχειακές κλίνες όσο και σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι εντυπωσιακά, καταδεικνύοντας την ανάγκη του κόσμου να βρεθεί κοντά στη φύση και να ταξιδέψει.

Οι κρατήσεις Πρωτοχρονιά και Φώτα στους χειμερινούς προορισμούς – Οι διαθεσιμότητες της «τελευταίας στιγμής» (πίνακες – video)

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα νέα μέτρα της πολιτείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού τη διάθεση για ταξίδι τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, γεγονός που ανάλογα με τα ημερήσια κρούσματα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατραπεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος