Χάλκη: 26χρονος άνοιξε το πρώτο φαρμακείο στο νησί – Του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός (video)

Για πρώτη φορά άνοιξε φαρμακείο στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου, τη Χάλκη. Ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης, ένας νέος φαρμακοποιός εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και χτίζει τη ζωή του στο μικρό νησί.

Τον Αύγουστο του 2021, πριν από λίγους μήνες, όταν υπηρετούσε στο στρατό κι ενώ αναζητούσε εργασία, ο νεαρός φαρμακοποιός Παναγιώτης Πατέλης, εντόπισε μια διαθέσιμη άδεια φαρμακείου στο ακριτικό νησί, δεν το είχε επισκεφθεί ποτέ, δεν είχε κανέναν γνωστό εκεί.

Έψαξε στο διαδίκτυο και είδε την «πράσινη πορεία της Χάλκης», όπως είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6». Πρόσθεσε ότι σκέφτηκε πως το νησί αυτό έχει μέλλον και στην ερώτηση αν ήταν δύσκολη η απόφαση του, απάντησε «όχι».

Η Χάλκη, με τους 400 μόνιμους κατοίκων θα μπορούν για πρώτη φορά στα χρονικά να προμηθεύονται τα φάρμακα τους αλλά και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το πρωί του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον 26χρονο τον οποίο ευχαρίστησε που άφησε την πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί στο ακριτικό νησί.

Ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Ευάγγελος Φραγκάκης με τη σειρά του σε ανακοίνωση του ότι «χάρη στον Παναγιώτη γεννάται μια όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους μας», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και τον πρόεδρο κ. Νίκο Φουτούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα. Χαρούλα Γιασιράνη για τις πολύτιμες ενέργειές τους ώστε να εγκριθεί η άδεια νέου Φαρμακείου στο νησί.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρει «έναν νέο άνθρωπο ο οποίος διαπίστωσε από πολύ μακριά ότι στο νησί της Χάλκης Δωδεκανήσου γίνεται κάτι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο και ταύτισε τις δικές του προσωπικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες με το όμορφο νησί μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν τη δύναμη να κρατούν τους κατοίκους στον τόπο τους και να παρέχουν ανεκτίμητες εθνικές υπηρεσίες που προηγουμένως φάνταζαν πολυτέλεια. Η ύπαρξη Φαρμακείου σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Χάλκη, μεταβάλλει προς το θετικότερο τις αντιλήψεις και τις παροχές για τη φροντίδα, τη στοργή, την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαιότητα απέναντι στην καθημερινή μάχη επιβίωσης των μόνιμων κατοίκων του και την ποιοτικότερη διαβίωση των εύθραυστων ηλικιωμένων και των άμεσων λύσεων στις ανάγκες των σωμάτων τους».

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος