CEO της OpenAI σε Κογκρέσο: «Αναγκαίο το πλαίσιο στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης»

«Οι ΗΠΑ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιβάλλουν ρύθμιση στις εταιρείες που αναπτύσσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης» επισήμανε ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου ο διευθύνοντος σύμβουλος της OpenAI και δημιουργός του ChatGPT Σαμ Άλτμαν.

Όπως αναφέρεται από το πρακτορείο Reuters ο Άλτμαν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης είναι απαραίτητη».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Microsoft, OpenAI, υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης απαιτήσεων αδειοδότησης και καταχώρησης των προδιαγραφών της τεχνητής νοημοσύνης, για συγκεκριμένες λειτουργίες. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα μπορεί να διατηρεί κάποια πρότυπα ασφαλείας για τις εταιρείες του κλάδου. Όπως, επί παραδείγματι, να δοκιμάζουν τα συστήματά τους πριν αυτά γίνουν διαθέσιμα στο κοινό.

Ο ίδιος ζητά ακόμη παγκόσμια συνεργασία για την τεχνητή νοημοσύνη και κίνητρα για συμμόρφωση με την ασφάλεια. «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε κανόνες, κατευθυντήριες γραμμές, στο τι να αναμένουμε σε επίπεδο αποκαλύψεων από μια εταιρεία που παρέχει ένα μοντέλο (τεχνητής νοημοσύνης)», ανέφερε ο Άλτμαν αναφερόμενος στον συνδυασμό διεξαγωγής εκλογών και τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη: «Είμαι νευρικός σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα».

Πηγή: The Guardian / Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος