Αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ για το μακελειό στην παρέλαση στις ΗΠΑ: Ακούσαμε 50 πυροβολισμούς – Γύρω μου έπεφταν άνθρωποι (video)

Τα όσα συγκλονιστικά έζησε στο Ιλινόις των ΗΠΑ όταν ένας ένοπλος πυροβόλησε αδιακρίτως τον κόσμο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, εξιστόρησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Χρονόπουλος, περιγράφοντας τα δραματικα λεπτά που ακολούθησαν, τον πανικό που επικράτησε και το πώς ο ίδιος σώθηκε.

«Ήταν πολύς κόσμος στην παρέλαση, μικρά παιδιά σε καρότσια και οικογένειες» ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος περιγράφοντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό στο Χάιλαντ Παρκ, στην πολιτεία του Ιλινόις, που διέκοψαν οι πυροβολισμοί του δράστη. «Ξαφνικά ακούσαμε περίπου 50 πυροβολισμούς και βλέπω ανθρώπους δίπλα μας να πέφτουν κάτω» δήλωσε ο Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας που έσπευσε με την παρέα του να βρει ασφαλές καταφύγιο σε παρακείμενο χώρο.

Eξιστορώντας τα δραματικά λεπτά μετά τους πυροβολισμούς που είχαν ως συνέπεια 6 πολίτες να χάσουν τη ζωή τους και 30 να τραυματιστούν ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι αρκετά από τα θύματα νόμιζαν ότι οι ομοβροντίες από το όπλο ήταν μέρος των εορτασμών για την εθνική επέτειο των ΗΠΑ γι’ αυτό και δεν μετακινήθηκαν από το σημείο της τραγωδίας.

Η αμερικανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει θέσει υπό κράτηση τον φερόμενο ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον του πλήθους στην παρέλαση για την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ, προάστιο του Σικάγου. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης, που διαπράχθηκε με τουφέκι από την ταράτσα εμπορικού καταστήματος, είναι 6 νεκροί και 26 τραυματίες. Ο φερόμενος ως δράστης κατονομάστηκε ως Ρόμπερτ («Μπόμπι») Κρίμο ο 3ος, κάτοικος της περιοχής, 22 ετών.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος