Αυτή είναι η καλύτερη ημέρα και ώρα για να στείλετε επαγγελματικό email, σύμφωνα με νέα μελέτη

Αν και θεωρείται όχι κατάλληλη ώρα, δεδομένου ότι πρόκειται για ημέρα αργίας, η καλύτερη στιγμή για να στείλετε ένα email σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι το διάστημα μεταξύ 15:00 και 18:00 της Κυριακής, οπότε και το 94% των μηνυμάτων που στέλνονται τότε, ανοίγονται και διαβάζονται.

Σημειώνεται ωστόσο, στην ίδια έρευνα, ότι όποιος το πράττει, μπορεί «να μείνει με λιγότερους φίλους στο γραφείο», αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί δυσανασχετούν λαμβάνοντας μηνύματα την ημέρα που ξεκουράζονται.

Συγκεκριμένα, μελέτη του Axios HQ διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοι είναι πιο πιθανό να διαβάσουν και να ασχοληθούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται μεταξύ 15:00 και 18:00 την Κυριακή – με το εντυπωσιακό ποσοστό ανοίγματος του μηνύματος να αγγίζει το 94%.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 8,7 εκατομμύρια εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Μαρτίου 2023, από εταιρείες με λιγότερους από 50 υπαλλήλους έως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι πρόκειται, ωστόσο, για ένα ακόμη σημάδι «τεχνολογικής εισβολής» – όπου η εργασία εισβάλλει όλο και περισσότερο στην προσωπική ζωή των εργαζομένων, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται.

Το Axios HQ εξέτασε την καλύτερη ημέρα και ώρα αποστολής, πριν συνδυάσει τα δεδομένα για να ανακαλύψει το «βασικό παράθυρο» μεταξύ 3 μ.μ. – 6 μ.μ..

Η δεύτερη πιο αποτελεσματική ώρα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτιμάται ότι είναι, πάλι την Κυριακή, το διάστημα από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., εκτιμούν οι ερευνητές, οπότε και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοίγουν σε ποσοστό 86%.

Η έρευνα κατέδειξε ακόμη, ότι, εν μέσω της εργάσιμης εβδομάδας, το βράδυ της Παρασκευής είναι η χειρότερη ώρα για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ από τις 3 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Τρίτης και της Πέμπτης, το ποσοστό ανοίγματος είναι εντυπωσιακό, αφού φτάνει στο 75%.

Πηγή: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος