Audio documentary: «Γράμμα από την Οδησσό» – Η συγκρότηση των ελληνικών κοινοτήτων σε Οδησσό και περιοχές Μαύρης Θάλασσας – Επεισόδιο 1ο

Ένας κύκλος πέντε ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γράμμα από την Οδησσό», αφιερωμένων στην ελληνική κοινότητα της Οδησσού, από τις πιο ακμάζουσες παροικίες κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και αργότερα, μεταδίδεται στη Φωνή της Ελλάδας, από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, στο πλαίσιο της εκπομπής «Των Ελλήνων οι κοινότητες».

Σ’ αυτά τα εξαιρετικά ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται ο τόπος και οι άνθρωποι, τα εκπαιδευτήρια, οι ναοί, ο Τύπος, το εμπόριο, τα καράβια που πάνε και έρχονται στο λιμάνι της Οδησσού, οι έμποροι, καθώς και οι ευεργέτες που κράτησαν στην ψυχή τους την πατρίδα.

Μία ιστορική περιήγηση στον χώρο και στον χρόνο μέσα από τεκμήρια, γραπτές μαρτυρίες, επιστολές, δημοσιεύματα και άλλο αρχειακό υλικό.

Aκούστε το πρώτο επεισόδιο για το πώς συγκροτήθηκε η ελληνική κοινότητα στην Οδησσό κατά τη διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα αλλά και για την παρουσία Ελλήνων στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας την ίδια περίοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος