Αποτίμηση της πενταμερούς για το Κυπριακό από τον καθ. Διεθνούς Πολιτικής Σ. Σέρμπο (audio)

Τελικά κάνοντας τον απολογισμό της άτυπης πενταμερούς της Γενεύης για το Κυπριακό που καταλήγουμε; Το σκηνικό παραμένει θολό γιατί ούτως ή άλλως οι προσδοκίες ήταν χαμηλές, ο Γενικός Γραμματέας δηλώνει ότι θα επιμείνει αναζητώντας λύση και προαναγγέλλει νέα πενταμερή εντός του καλοκαιριού. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για την πολιτική επίλυση του Κυπριακού δηλώνουν αναλυτές, ενώ η τουρκική πλευρά εμμένει στην πρόταση με την οποία προσήλθε για δύο κράτη, θεωρώντας ξεπερασμένη όπως δηλώνουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης, την πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για διζονική δικοινοτική ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα και παρά την βαριά σκιά που υπάρχει στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, η Τουρκία αναπτύσσει έντονη διπλωματική κινητικότητα στην περιοχή της Αν. Μεσογείου με επισκέψεις Τσαβούσογλου στη Λιβύη και αντιπροσωπεία του ΥΠΕΞ στην Αίγυπτο για να πραγματοποιήσουν «διερευνητικές συνομιλίες».
Την αποκωδικοποίηση όλων αυτών των δεδομένων και την προοπτική τους εξέλιξη στο επόμενο χρονικό διάστημα έκανε ο Σωτήρης Σέρμπος, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος