Από τα Κύθηρα στη Νέα Υόρκη – Ο κορυφαίος Έλληνας σεφ Νίκος Πουλμέντης στην ΕΡΤ για τη διαδρομή του (video)

Array

Τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετώπισε μέχρι να έρθει η αναγνωρισιμότητα περιέγραψε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο κορυφαίος Έλληνας σεφ Νίκος Πουλμέντης από τη Νέα Υορκη.

Ο ίδιος με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2012 – 2013 αποφάσισε να φύγει με την οικογένειά του για τις ΗΠΑ, κάτι που όπως αποκάλυψε είχε κάνει και ο πατέρας του ζώντας εκεί επί 46 χρόνια.

«Δεν έχω έρθει ούτε διακοπές εδώ ποτέ. Είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσεις σε οποιοδήποτε κομμάτι. Το μονοπάτι είναι δύσβατο. Η βοήθεια είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη ακόμα κι αν έχεις συγγενείς εδώ» είπε ανάμεσα σε άλλα, για τη διαδρομή του.

Μεταξύ άλλων περιέγραψε ακόμη: «Δεν σου δίνεται τίποτα, μείναμε σε ένα παγκάκι μαζί με τη γυναίκα μου και το παιδί μου, το οποίο ήταν βρέφος ακόμα (…) Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να φέρω το τραπέζι, τις γεύσεις της Ελλάδας στο τραπέζι της Αμερικής. Η ελληνική κουζίνα έχει ξεφύγει από τα συνηθισμένα (μουσακά, παστίτσιο, λεμονάτο κοτόπουλο) και έχει προχωρήσει παρακάτω, όπως όλες οι κουζίνες παγκοσμίως».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος