Ανδρέας Δρυμιώτης: Δεν βλέπω σχηματισμό κυβέρνησης την πρώτη Κυριακή

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” μίλησε ο αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, ο οποίος έζησε τις εκλογές του 1981, όταν για πρώτη φορά έγινε η μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών από την ΕΡΤ και στις 21.30 ο Γ. Ράλλης είχε ήδη συγχαρεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. “Ήταν μια πρωτοφανής επιτυχία και τηλεοπτική” τόνισε σημειώνοντας ότι μέχρι το 1977 ο κόσμος μάθαινε τα αποτελέσματα το επόμενο πρωί, από τις εφημερίδες.

Όπως είπε ο κ. Δρυμιώτης, σε αυτές τις εκλογές θα ξέρουμε στις 21.00 και τα ποσοστά και τις έδρες, καθώς όπως είπε, έχει γίνει τεράστια πρόοδος και θα εφοδιαστούν όλα τα εκλογικά τμήματα με τάμπλετ.

Εξηγώντας ότι η παράσταση νίκης, στις δημοσκοπήσεις, είναι ένα ποιοτικό στοιχείο το οποίο δεν έχει ποτέ διαψευστεί, σημείωσε ότι παρά το δυστύχημα στα Τέμπη και παρά τη φθορά που έχει η Νέα Δημοκρατία, η παράσταση νίκης είναι στο Θεό.

Όσον αφορά στην απλή αναλογική, σημείωσε ότι υπήρξαν περιπέτειες και πριν από τον πόλεμο και μετά τη μεταπολίτευση. “Είχαμε τη μεγαλύτερη περιπέτεια το 1989. Έγιναν τρεις διαδοχικές εκλογικές κάλπες” έκανε γνωστό ο κ. Δρυμιώτης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή και εξηγεί: “Για να έχει 151 έδρες από την πρώτη Κυριακή χρειάζονται δύο πράγματα: όλοι όσοι θα μαζευτούν να αθροίζουν στο 46,2% και αυτοί που μένουν εκτός κάτω από 3% να αθροίζουν στο 8%. Εάν μία από τις δύο συνθήκες δεν ισχύει, δεν γίνεται“.

Κλείνοντας, ο κ. Δρυμιώτης εκτίμησε ότι όποιος πάρει το 35% την πρώτη Κυριακή, θα έχει αυτοδυναμία τη δεύτερη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος