Αναρτήθηκε από την κυβέρνηση της Αργεντινής το ψηφιακό αρχείο των Ναζί που κατέφυγαν στη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το ψηφιακό αρχείο με τις δραστηριότητες των Ναζί που κατέφυγαν στη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της Αργεντινής.

Το εν λόγω ψηφιακό αρχείο περιλαμβάνει έγγραφα για διαβόητους εγκληματίες, όπως ο Γιόζεφ Μένγκελε και ο Άντολφ Άιχμαν. (Εδώ ο σχετικός ιστότοπος).

Πρόκειται για περισσότερα από 1.850 έγγραφα τα οποία ήταν διαθέσιμα μόνο σε έντυπη μορφή στα Εθνικά Αρχεία της Αργεντινής από το 1992, αλλά πλέον έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά, χάρη στις «εκτεταμένες προσπάθειες αποκατάστασης και ψηφιοποίησης», όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Έγγραφα σχετικά με τον συνταγματάρχη των SS Άιχμαν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά εκατομμυρίων Εβραίων σε στρατόπεδα εξόντωσης, είναι πλέον διαθέσιμα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου.

Σημειώνεται πως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο «αρχιτέκτονας» του Ολοκαυτώματος κατέφυγε στην Αργεντινή όπου ισραηλινοί πράκτορες τον αιχμαλώτισαν και τον μετέφεραν στο Ισραήλ τον Μάιο του 1960.

Ο Άντολφ Άιχμαν δικάστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και δύο χρόνια αργότερα οδηγήθηκε στην κρεμάλα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μένγκελε ήταν γιατρός σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, γνωστός για φρικτά «πειράματα» και έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «Άγγελος Θανάτου του Άουσβιτς». Είχε αρχικά διαφύγει στην Αργεντινή και εν συνεχεία στη Βραζιλία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 1979.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος