7 νέες ταινίες, μια για κάθε μέρα της εβδομάδας: Τι θα προλάβετε να δείτε;

Πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, με μία ταινία για κάθε μέρα της! Ξεκινάμε με 3 ταινίες που φέρουν ελληνικές υπογραφές.

Η Πόλη και η Πόλη

Στο υβριδικό ιστορικό ντοκιμαντέρ των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα «Η Πόλη και η Πόλη» θα συναντηθούν χρόνοι και εποχές σε έδαφος κοινό. Η Θεσσαλονίκη του τότε και η Θεσσαλονίκη του σήμερα, σαν φιλοσοφική και πειραματική γραφή σε ένα εργόχειρο κινηματογραφικής γλώσσας.

Διόνυσος, η Επιστροφή

Θέατρο Άττις, Θόδωρος Τερζόπουλος και Διόνυσος: Ένα τρίπτυχο σε μια ιστορία ανώτερη από τη θεατρική τέχνη. Το «Διόνυσος, η Επιστροφή» είναι μια καταγραφή της σκηνοθετικής τέχνης μέσα από τις τραγωδίες και τα μεγάλα κείμενα (και λιμπρέτα αν θέλετε) που αποκωδικοποίησε ο σημαντικότερος εν ζωή θεατρικός σκηνοθέτης της χώρας μας, με διεθνές αντίκτυπο στα παγκόσμια καλλιτεχνικά δρώμενα. Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης μας Λουκίας Ρικάκη που έφυγε από τη ζωή πριν από 11 χρόνια.

Αγία Έμυ

Η ταινία κέρδισε ειδική μνεία για το καλύτερο ντεμπούτο στο σπουδαίο διεθνές φεστιβάλ του Λοκάρνο, ενώ απέσπασε πριν λίγες μέρες και το βραβείο Emerging Greeks Award στο Greek Film Festival in Berlin. Η Έμυ έχει ένα ταλέντο: αυτό της θεραπείας. Έχει όμως και ένα παρελθόν που έχει περάσει στο αίμα της, την άγνωστη ιστορία της μητέρας της. Στην «Αγία Έμυ», το δράμα μαγικού ρεαλισμού της Αρασέλη Λαιμού, η ιστορία της Έμυ θα ντυθεί με αγωνία για το άγνωστο και την εκμετάλλευση του, τη νέα ζωή και το τέλος μιας υπάρχουσας.

Η Ταινία «Αγία Έμυ» προβάλλεται ήδη στους Ελληνικούς κινηματογράφους.

16 Φορές Άνοιξη

Και άλλη πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτις, εδώ και ηθοποιός, η Σουζάν Λιντόν στο φρέσκο και διασκεδαστικό «16 Φορές Άνοιξη». Δεν κρύβει την σχεδόν αποστροφή της για κάθε τί κοινότυπο η 16χρονη κοπέλα, η οποία βαριέται αφόρητα. Ένας 30 κάτι ετών ηθοποιός θα της αλλάξει τη ζωή σε μία στιγμή. Τελικά εκείνη τη στιγμή η άνοιξη θα έρθει 16 ολόκληρες φορές στην προσωπική της παράσταση.

Copshop

Στο Copshop, ένας θανατηφόρος εκτελεστής, που τον υποδύεται ο Τζέραρντ Μπάτλερ, καταδιώκει έναν σεσημασμένο απατεώνα που βρίσκει καταφύγιο στον χώρο που κανείς δεν φαντάζεται. Μήπως τελικά η φυλακή δεν είναι το μέρος που έχουμε όλοι στο μυαλό μας;

X

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι συναντά το βαθύ λαρύγγι σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Ρομάν Πολάνσκυ και εξευγενισμένο Ντάριο Αρτζέντο. Λίγο πριν τη δεκαετία του ‘80, μια παρέα «καλλιτεχνών» θέλουν να γυρίσουν στο Τέξας μια πορνοταινία. Ο χώρος που θα «φιλοξενηθούν» όμως, καθώς και το ότι θα αποκρύψουν τους λόγους παραμονής τους, θα τους κάνει να παλεύουν για τη ζωή τους. Οι λάτρεις του είδους θα ξετρελαθούν με το άναρχο αλλά δομημένο ύφος που μοιάζει με απάντηση στο giallo. Καθόλου τυχαίος τίτλος το «Χ» που παραπέμπει στο τέλος της ζωής αλλά και το απαγορευμένο της πορνογραφίας.

Υποσχέσεις

Στον απόηχο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, έρχονται περισσότερες «Υποσχέσεις». Μια δήμαρχος στο τέλος της θητείας της, θα δεχτεί πρόταση υπουργοποίησης. Το ηθικό παρελθόν της και τα οράματα της όμως πρέπει να χάσουν την ηθική τους προαίρεση. Πολύ ενδιαφέρουσα ματιά στις αποφάσεις που έχουν οριστεί από την εξουσία πριν συνυπογράψουμε με μια ακόμα απόκοσμα εμπνευσμένη ερμηνεία από την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος