40 χρόνια οπαδικής βίας στην Ελλάδα – Η λίστα του θανάτου

Δεκατρία θύματα έχει θρηνήσει η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια από την οπαδική βία, πέρα από τους αμέτρητους τραυματίες που κατέληξαν στα νοσοκομεία αιμόφυρτοι και βαριά τραυματισμένοι, όπως ο νεαρός αστυνομικός που δίνει μάχη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

9/9/1983 Άρης Δημητριάδης – 18 ετών, Θεσσαλονίκη

Ο αθλητής ποδηλασίας Άρης Δημητριάδης έγινε πριν από 39 χρόνια ο πρώτος καταγεγραμμένος νεκρός της τυφλής οπαδικής βίας στη χώρα μας. Μαχαιρώθηκε έξω από το γήπεδο Χαριλάου όταν ρώτησε το σκορ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

26/10/1986 Χαράλαμπος Μπλιώνας – 29 ετών, Λάρισα

Ο πρώτος νεκρός στο γήπεδο. Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου πριν από 36 χρόνια ο καθηγητής Χαράλαμπος Μπλιώνας στις εξέδρες του γηπέδου Αλκαζάρ χτυπήθηκε στο λαιμό από φωτοβολίδα λίγες μέρες πριν από το γάμο του. Ήταν η πρώτη φορά που είχε πάει στο γήπεδο, τυχαία, γιατί είχε χάσει το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για την Αθήνα.

13/1/1991 Γιώργος Παναγιώτου – 17 ετών, Αττική

Στις 13 Ιανουαρίου του 1991 ο Γιώργος Παναγιώτου μόλις 17 ετών βρήκε στη Νέα Φιλαδέλφεια θάνατο από φωτοβολίδα στην κοιλιά.

29/3/2007 Μιχάλης Φιλόπουλος – 22 ετών, Αττική

Ο θάνατός του άνοιξε τη συζήτηση για την ανάγκη πάταξης της οπαδικής βίας. Ο Μιχάλης Φιλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Λαυρίου.

1/2/2022 Άλκης Καμπανός – 19 ετών, Θεσσαλονίκη

Ο 19χρονος Άλκης Καμπανός πριν από δύο χρόνο βρήκε σκληρό θάνατο από μαχαιριές χούλιγκαν έξω από το γήπεδο Χαριλάου, σχεδόν στο ίδιο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο πρώτος νεκρός οπαδικής βίας.

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός δήλωσε: «Δυστυχώς βλέπουμε στο ίδιο έργο θεατές. με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. 23:39:50 Κάθε φορά λέμε ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αλλά δυστυχώς θα το πω με άσχημο τρόπο το ποτήρι δεν έχει πάτο».

7/8/2023 Μιχάλης Κατσούρης 29 ετών, Αθήνα

Τότε, όλοι ευχήθηκαν να είναι ο τελευταίος. Διαψεύστηκαν με τον Μιχάλη Κατσουρή τον περασμένο Αύγουστο όταν δέχτηκε τη δολοφονική μαχαιριά στο χέρι από άγνωστο, μέχρι σήμερα, δράστη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος