«Στο Κέντρο» ο δ/ντής του Μουσείου Ακρόπολης: Προσβλητικός ο τρόπος που το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει τους χώρους του

«Προσβλητικός είναι ο τρόπος που το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει τους χώρους του» λέει ο διευθυντής του μουσείου της Ακρόπολης, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Νίκος Σταμπολίδης ωστόσο, εμφανίζεται αισιόδοξος για την επιστροφή τους. Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Σταμπολίδη, στις 10:00 το βράδυ στην εκπομπή «Στο Κέντρο» στο EΡΤNews.

«Eπειδή το Βρετανικό Μουσείο έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από 1 δισεκατομμύριο στερλίνες. Επομένως, κοιτάζει να νοικιάζει τους χώρους του με έναν τρόπο που τον θεωρώ προσβλητικό. Θα σας πω γιατί. Όταν βλέπω τους ανθρώπους, δεν ήμουν εκεί, αλλά βλέπω τις εικόνες, να στρέφουν τα νώτα τους στην αισθητική, αυτό ήδη προκαλεί. Εγώ δεν θα το έκανα» τόνισε ο κ. Σταμπολίδης.

«Εάν δεν ήμουν αισιόδοξος, δεν θα ήμουν εδώ»

Στην ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά αν είναι αισιόδοξος για την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα απάντησε «έχω πει και το επαναλαμβάνω: εάν δεν ήμουν αισιόδοξος, δεν θα ήμουν εδώ. Αν εγώ κόψω τα μέλη σας και μείνει ο κορμός σας επομένως είναι βαρβαρότητα. Στο καλύτερο μουσείο του κόσμου, θέλετε να τα πάτε στο Μετροπόλιταν, να τα πάτε στην Αυστραλία, όπου θέλετε να τα πάτε, με τα καλύτερα led φώτα να τα φωτίσετε, δεν θα έχουν ποτέ το βιωματικό κομμάτι των εποχών του φωτός, με πανσέληνο, ασέληνη νύχτα, με πρωί, με απόγευμα, με τις μυρωδιές που έχει κάθε φορά η διαφορετική εποχή[…]».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος