Δ. Παπαστεργίου: Ολοκληρώνεται η υπογραφή της σύμβασης για το Ultra Fast Broadband – Έρχεται το Gigabit Voucher για αναβάθμιση συνδέσεων

Για την ενίσχυση των συνδρομών ευρυζωνικότητας και το Gigabit Voucher μίληστε στην ΕΡΤ και τον Κώστα Λασκαράτο ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

“Η Ελλάδα, κακά τα ψέματα, έχει ακόμα ένα σοβαρό έλλειμμα σε σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις και δεν το έχουμε κρύψει ποτέ. Είναι κάτι το οποίο έρχεται από πολύ παλιά και είναι πολλοί παράγοντες για τους οποίους αυτό συμβαίνει” παραδέχθηκε ο υπουργός και εξήγησε ποιες είναι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό.

“H ελληνική κυβέρνηση έρχεται την ώρα αυτή να κάνει δύο πάρα πολύ χρήσιμα πράγματα. Το πρώτο είναι να δώσει voucher στις πολυκατοικίες προκειμένου να βάλουν οπτικές ίνες από το ισόγειο, εφόσον βέβαια διέρχεται οπτική ίνα έξω από την πολυκατοικία και να μοιράσουμε την οπτική ίνα στα διαμερίσματα. Και το δεύτερο, το Gigabit Voucher, το οποίο θα ρθει μέσα στο 2024 και θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο, κάποια χρήματα στους ιδιοκτήτες, στους χρήστες του διαδικτύου, προκειμένου πλέον να αναβαθμίσουν τη σύνδεσή τους” τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Όπως είπε ο υπουργός, την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η υπογραφή της σύμβασης για το Ultra Fast Broadband, που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων με ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια, τα οποία φτάνουν περίπου τα 700 εκατομμύρια ευρώ ακριβώς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει σε αρκετά σημεία, τόσο μέσα σε πόλεις όσο και σε περιαστικές περιοχές.

Επίσης, σε μερικές μέρες υπογράφεται η σχετική υπουργική απόφαση, για την ανάπτυξη υπέργιων δικτύων οπτικών ινών, γιατί πρέπει να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό προκειμένου και οι εταιρείες να πιεστούν να κάνουν περισσότερες επενδύσεις” κατέληξε ο υπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος