Έλενα Ξενάκη στην ΕΡΤ: Ο αγώνας μάς φαίνονταν ατελείωτος – Η κορυφαία σκόρερ της Εθνικής Ομάδας πόλο μιλά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Λίγες ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που τους έδωσε την πολυπόθητη πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε η Έλενα Ξενάκη, η κορυφαία σκόρερ της Εθνικής Ομάδας πόλο που μας έκανε περήφανους με την εμφάνισή της κόντρα στην Ιταλία.

Μιλώντας για την ιστορική πρόκριση – μετά από 16 χρόνια – στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση η νεαρή αθλήτρια δήλωσε ότι ακόμα ζει σε μια παραζάλη. «Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε καταλάβει γιατί είναι κάτι που θέλαμε όλες οι αθλήτριες πάρα πολλά χρόνια. Η Εθνική ομάδα γυναικών έχει να βρεθεί στην Ολυμπιάδα δεκαέξι χρόνια. Εγώ ήμουν στις δύο προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες, οπότε καταλαβαίνετε ότι το θέλαμε πάρα πολύ. Νομίζω ότι μέχρι να πατήσουμε το πόδι μας στο Ολυμπιακό Χωριό (σ.σ. στο Παρίσι) δε θα το έχουμε συνειδητοποιήσει».

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν μέχρι την επικράτηση με 7 – 6 επί της Ιταλίας μετά το νικητήριο γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου η διεθνής πολίστρια δήλωσε ότι ο τελευταίος αγώνας της διοργάνωσης που έκρινε και το μετάλλιο ήταν ατελείωτος.

Έλενα Ξενάκη στην ΕΡΤ: Ο αγώνας μάς φαίνονταν ατελείωτος – Η κορυφαία σκόρερ της Εθνικής Ομάδας πόλο μιλά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επέστρεψε στη χώρα μας και γνώρισε την αποθέωση.

«Είχαμε τόσο μεγάλη πίστη στην ομάδα ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε εμείς οι νικήτριες αυτή τη φορά που δεν πιστέψαμε στιγμή ότι θα το χάσουμε το παιχνίδι αυτό» δήλωσε η κα Ξενάκη.

Σχολιάζοντας τις προηγούμενες προσπάθειες της ελληνικής ομάδας πόλο γυναικών για να πάρουν την πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε ότι έχαναν τους αγώνες στις λεπτομέρειες. «Ήταν άδικο τόσα χρόνια που δεν ήμασταν στην Ολυμπιάδα, γιατί η ομάδα μας έχει επιτυχίες. Μας πείσμωνε, αλλά ήταν και ένα βάρος που το κουβαλούσαμε μαζί μας πάντα σε όλους τους αγώνες που παίζαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Έλενα Ξενάκη στην ΕΡΤ: Ο αγώνας μάς φαίνονταν ατελείωτος – Η κορυφαία σκόρερ της Εθνικής Ομάδας πόλο μιλά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας, Αλεξία Καμμένου με το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι (INTIME)

Θέλαμε να δείξουμε από τι είμαστε φτιαγμένες

Αναφερόμενη στην προπονήτρια της ομάδας και πρώην αθλήτρια της Εθνικής, Αλεξία Καμμένου δήλωσε ότι «οι λόγοι που βγάζει πριν τα παιχνίδια είναι αρκετά συγκινητικοί και σε κάνει να θέλεις να κερδίσεις. Το μόνο που μας είπε είναι να μπούμε στο παιχνίδι και να δείξουμε ποιες είμαστε, από τι είμαστε φτιαγμένες και γιατί έχουμε έρθει στο Ευρωπαϊκό».

Μιλώντας για τις θυσίες που έχει κάνει από τα παιδικά της χρόνια κάνοντας πρωταθλητισμό δήλωσε ότι υπάρχει πολύς πόνος. «Αφήνεις πολλά πράγματα στην άκρη. Παιδική ηλικία δεν έχεις. Καλείσαι από μικρή ηλικία να έχεις πρόγραμμα αυστηρά. Εγώ κάνω από τα 11 μου πρωταθλητισμό και αυτή τη στιγμή είμαι 26», σημείωσε η χάλκινη πρωταθλήτρια.

Σχετικές Ειδήσεις:

Οι σημαντικότερες στιγμές του Ελλάδα – Ιταλία (video)

Η συγκίνηση της Αλ. Καμμένου: «Δώσαμε την ψυχή μας, μ’ αξιώνει ο Θεός να πάω σε Ολυμπιάδα» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος