Μείωση στα τέλη κοινοχρήστων ζητούν οι καταστημάταρχες από το Δήμο Βόλου

Να μειωθούν τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων κατά 30% τουλάχιστον ζητά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Ν.Μαγνησίας, από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλαν στο δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους αρμόδιους αντιδημάρχους. Θεωρούν το αίτημά τους δίκαιο καθώς βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

«Είναι αδύνατον πλέον τα καταστήματα εστίασης του Βόλου να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους πλέον, σε σχέση με τα έσοδα των επιχειρήσεων. Νομιμοποιούμαστε λοιπόν, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας, να αιτηθούμε την εν λόγω μείωση για να επιβιώσουμε, σε ένα κλίμα δυσοίωνο, υπερχρέωσης και καθημερινών λουκέτων», αναφέρει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

Το αίτημά τους οι καταστηματάρχες απέστειλαν και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο οποίος τους χρεώνει για τους κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων της παραλίας ΄ποσό 45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τέλος οι καταστηματάρχες ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Βόλου να δείξει κατανόηση και να ανταποκριθεί στο αίτημά της, ώστε οι επαγγελματίες να σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθειά της, όπως και του ΟΛΒ και όχι αντίπαλοι, προς όφελος των πολιτών και της πόλης.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα πληρώνουν στο Δήμο Βόλου ετήσιο τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που ανέρχεται σε 24, 38 και 45 € (τρεις ζώνες, ανάλογα με την περιοχή). Από φέτος αυτά τα χρήματα καταβάλλονται σε 3-4 ισόποσες δόσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι καταστηματάρχες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος