Μία νεκρή και δύο τραυματίες από επίθεση σε σχολείο στην Πολωνία – Δεκαπέντε ετών ο φερόμενος ως δράστης

Ένας έφηβος 15 ετών σκότωσε την επιστάτρια του παλιού του σχολείου στην Πολωνία και τραυμάτισε δύο άλλους ενήλικες, ανακοίνωσε την Πέμπτη (08/10) η αστυνομία, μόλις μία ημέρα αφού ένας 19χρονος τραυμάτισε 10 ανθρώπους -στους τραυματίες περιλαμβάνεται και ο ίδιος ο δράστης- σε επίθεση σε άλλο σχολείο της χώρας.

«Η αστυνομία συνέλαβε ένα αγόρι 15 ετών», το οποίο επιτέθηκε σε τρεις ενήλικες στο δημοτικό σχολείο Ιωάννης- Παύλος Β’ στο Λεστσίντουου Νόβινι, ένα χωριό που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Βαρσοβίας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας από τους τραυματίες -η επιστάτρια του σχολείου ηλικίας 37 ετών- υπέκυψε στα τραύματά της, επεσήμανε η αστυνομία της περιοχής στο Χ.

«Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο», δήλωσε η Καραρίνα Κουτσάρσκα εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TVN24. «Ο διευθυντής άκουσε τις φωνές και προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον δράστη με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτικού – και οι δύο τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η ίδια.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Καρολίνα Γκαλέτσκα, δήλωσε ότι η ζωή των δύο τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο. «Ο δράστης ήταν πρώην μαθητής του δημοτικού σχολείου και τώρα φοιτά σε επαγγελματική σχολή», σημείωσε. «Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα. Κρατούσε τρία μαχαίρια και επιτέθηκε στην επιστάτρια».

Στην Πολωνία το δημοτικό σχολείο καλύπτει τα οκτώ πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης.

Αν και αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι σπάνιες στη χώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Μάρτσιν Κερβίνσκι δήλωσε το πρωί ότι σε ξεχωριστό περιστατικό στο Σερπτς, στη βόρεια Πολωνία, η αστυνομία συνέλαβε έναν 17χρονο ο οποίος σχεδίαζε επίθεση στο σχολείο του.

«Εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία παρενέβη και εντόπισε δύο μαχαίρια στην κατοχή του», σχολίασε ο Κερβίνσκι. «Δεδομένα από τις ηλεκτρονικές του συσκευές αποκάλυψαν ότι είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικά με το πώς να οργανώσει μια επίθεση», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μία νεκρή και δύο τραυματίες από επίθεση σε σχολείο στην Πολωνία – Δεκαπέντε ετών ο φερόμενος ως δράστης
(Photo by Mladen ANTONOV / AFP)

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε επαγγελματικό λύκειο της πόλης Οστρολέκα, στη βορειοανατολική Πολωνία.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 19χρονο, μαθητή του σχολείου, ο οποίος είναι μεταξύ των τραυματιών και φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης. Η αστυνομία εντόπισε εκρηκτικά στην τσάντα που είχε εγκαταλείψει στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Μετά τα περιστατικά αυτά ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ συγκάλεσε την Πέμπτη έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Ψηφιακής Πολιτικής, Εσωτερικών και Υγείας, καθώς και με επικεφαλής της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος